A Smokin' Easter Celebration!!

Smokin ' Święto Wielkanocne !!

Posted on: January 11, 2023



Połącz tekst z obrazem, aby skupić się na wybranym produkcie, kolekcji lub poście na blogu. Dodaj szczegóły dotyczące dostępności, stylu, a nawet opublikuj recenzję.

Zbliża się Wielkanoc i jeśli organizujesz rodzinny obiad w weekend świąteczny, prawdopodobnie trwa planowanie menu. W tym roku pomóż swojemu wędzarni Bradley i zamień tegoroczną ucztę w zapierający dech w piersiach wielkanocny obiad!

Wędzarka Bradley może pomóc odciążyć piekarnik

Oprócz przygotowania pysznego wędzonego mięsa, użycie wędzarni Bradley odciąży także piekarnik. Sama wiem, że świąteczne obiady mogą zamienić się w zabawę w muzyczne krzesełka, kiedy przerzucam brytfanny i garnki z kuchenki tam i z powrotem.

Upewnienie się, że wszystko jest gotowe w tym samym czasie, może być wyzwaniem. Dlatego wędzenie mięsa w Bradleyu może złagodzić część tego stresu. Ale ułatwianie życia to tylko produkt uboczny, ponieważ głównym celem wędzenia mięsa jest wędzenie mięsa!

Powitalny dodatek do każdej świątecznej kolacji

Wędzenie dodaje dodatkowej warstwy smaku i złożoności, co będzie mile widzianym dodatkiem do każdej świątecznej kolacji. Najważniejszą decyzją jest wybór mięsa do wędzenia, ponieważ jest tak wiele kawałków mięsa, które idealnie nadawałyby się na wielkanocny obiad.

Oto kilka opcji i każdy z nich z pewnością zapewni Ci wspaniałe świętowanie Wielkanocy!

Wędzona kaczka z polewą miodowo-balsamiczną

Składniki, których będziesz potrzebować to: Cała kaczka, dwie łyżki miodu, dwie łyżki octu balsamicznego, jedna łyżka soli i ½ łyżeczki pieprzu cayenne.
Teraz wybierz biszkiety drewniane dla wędzarni.

Instrukcje

Na początek uruchom wędzarnię i ustaw ją na 225 F, używając wybranego drewna. Użyłem Pecana. Mieszając miód, ocet balsamiczny, sól i pieprz cayenne, otrzymasz glazurę.

Aby uzyskać doskonały efekt, kaczkę należy wędzić przez 4 godziny lub do momentu, aż wewnętrzna temperatura piersi osiągnie 55°C. Następnie po każdej godzinie wędzenia posmaruj kaczkę glazurą.
Zalecamy odczekać 15 minut przed rzeźbieniem.

Wędzony Indyk Z Wrapem Boczku

Składniki to: Dwie piersi z indyka, bez kości i skóry, 4 łyżeczki ulubionego nacierania BBQ i 12 plasterków bekonu.
Wybierz biszkiety drewniane dla wędzarni.

Instrukcje

Używając wybranego drewna, uruchom wędzarnię i ustaw ją na 250 F (użyłem Whiskey Oak).
Następnie obficie natrzyj piersi z indyka smarem BBQ.
Owiń plastry bekonu wokół piersi indyka. Nie ma problemu, jeśli boczek tylko lekko na siebie zachodzi.
Czas wędzenia będzie wynosić około 3 godzin lub do momentu, gdy wewnętrzna temperatura piersi indyka osiągnie 165 F.
Ponadto nie zapomnij posmarować kaczki glazurą po każdej godzinie wędzenia.
Wyjmij piersi z indyka z wędzarni i pozwól im odpocząć 5-10 minut przed pokrojeniem.

Sum wędzony z marynatą ziołową

Składniki to: Cztery filety z suma, szklanka oleju, ½ szklanki czerwonego octu winnego, sok z jednej cytryny.

Będziesz także potrzebować jednej łyżki następujących ziół i przypraw: oregano, tymianku, bazylii i soli, jednej łyżeczki czarnego pieprzu i jednej łyżeczki pieprzu cayenne, 3 łyżek cukru i jednej rękawicy czosnkowej, mielonej.

Do wędzarni użyj swoich ulubionych drewnianych biszkietów.

Instrukcje

1. Wymieszaj składniki marynaty, a następnie umieść suma w płytkim naczyniu do pieczenia lub misce. Aby filety równomiernie się pokryły, należy zalać marynatą i następnie odwrócić je na drugą stronę.
2. Po przykryciu naczynia folią włóż do lodówki na godzinę.
3. Używając swojego ulubionego drewna, uruchom wędzarnię i ustaw ją na 225 F (użyłem olchy).

Teraz wystarczy je położyć na stojakach i wędzić przez 2⅓ godziny.

autorstwa Steve’a Cylki