Podczas gdy twój Bradley grill grill jest wciąż gorący, równie dobrze możesz przygotować warzywa do grillowania, dzięki czemu będą smakować lepiej, niż kiedykolwiek myślałeś, że to możliwe! Jednym z najlepszych towarzyszy grillowanego mięsa jest świeże, letnie warzywo.
Jesteśmy tutaj, aby pokazać Ci, jak grillować pikantne letnie warzywa, aby wszyscy goście mogli się nimi cieszyć. Każde warzywo ma swoją własną metodę grillowania, ale gdy przeczytasz te sugestie, zobaczysz wzór, który łączy je wszystkie w całość!
Przewodnik po grillowaniu warzyw Bradley Smoker
Celem jest pocięcie warzyw na kawałki o grubości od 3/4 cala do 1 cala, aby można je było szybko i równomiernie ugotować. W poniższych sekcjach określimy, jak pokroić każde warzywo. W przypadku małych warzyw możesz wypróbować kosz do grillowania, aby zapobiec ich wypadaniu przez ruszty do grillowania.
W skrócie: Żaden szanujący się podwórkowy szef kuchni nie podałby suszonych warzyw! Aby tego uniknąć, zalecamy namoczenie ich najpierw na 30 minut w zimnej wodzie, aby nie wyschły na grillu. Następnie osusz i postępuj zgodnie z sugestiami opisanymi poniżej.
Przewiń, aby znaleźć warzywo, którego szukasz, lub po prostu kliknij poniższy link:
Karczochy
Przygotowanie: Przetnij środek wzdłuż, dociśnij, aby rozłożyć liście, posmaruj oliwą z oliwek i posyp solą koszerną.
Metoda grillowania: 15 minut z każdej strony, aż spód będzie miękki
Wskazówka: Najpierw gotuj na parze w koszyku, aby przyspieszyć proces.
Szparag
Przygotowanie: Odetnij końcówki, posmaruj oliwą z oliwek i posyp solą koszerną.
Metoda grillowania: Obracaj co minutę. Usuń, gdy będą jasnobrązowe.
Wskazówka: Dodaj olej sezamowy do oliwy z oliwek podczas szczotkowania.
Papryka
Przygotowanie: Przeciąć przez środek, od góry do dołu. Usuń łodygi, nasiona, błonę. Posmaruj oliwą z oliwek.
Metoda grillowania: Grilluj 2-3 minuty z każdej strony
Wskazówka: Dodaj mieszankę koziego sera i przyprawy z pieprzu cytrynowego do każdej papryki zaraz po zdjęciu z grilla.
Kapusta
Przygotowanie: Pokroić na ok. Pokrój 8 kawałków, usuń rdzeń, umieść w folii aluminiowej i dopraw do smaku proszkiem czosnkowym, solą koszerną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Metoda grillowania: Grilluj w zamkniętej folii 30 minut lub do miękkości.
Wskazówka: Aby uzyskać lepszy smak, użyj soli przyprawowej zamiast soli koszernej.
Papryka chili
Przygotowanie: Posmaruj oliwą z oliwek.
Metoda grillowania: Grilluj w całości 2-3 minuty z każdej strony
Wskazówka: Aby uzyskać mniejsze kopnięcie, usuń łodygi i wytnij nasiona
Kolba kukurydzy
Przygotowanie: Delikatnie odciągnij łuski, aby usunąć jedwab. Posmaruj kukurydzę masłem i złóż łuski tak, jak je wiązałeś lub skręcałeś końce.
Metoda grillowania: Grilluj 5-7 minut, obracając, aby uniknąć przypalenia.
Wskazówka: Namocz kolby kukurydzy w zimnej wodzie na godzinę przed włożeniem ich na grill, aby były bardziej wilgotne.
Bakłażan
Przygotowanie: Przeciąć wzdłuż, posmarować oliwą z oliwek.
Metoda grillowania: Grilluj 3-4 minuty z każdej strony.
Wskazówka: Podawać z płaskim pieczywem, oliwkami Kalamata i serem feta!
Czosnek
Przygotowanie: Usuń koniec korzenia, posmaruj oliwą z oliwek i połóż na grillu przeciętą stroną do dołu.
Metoda grillowania: Grilluj w całości przez 10 minut lub do złotego koloru
Wskazówka: Pokrój w kostkę lub podawaj w całości z grillowanym stekiem.
Grzyby
Przygotowanie: Dobrze oczyścić i posmarować oliwą z oliwek
Metoda grillowania: Grilluj w całości 5–8 minut, w zależności od wielkości
Wskazówka: Użyj dużych czapek Portobello, aby uzyskać lepszy smak i pokrój w plasterki po grillowaniu.
Cebule
Przygotowanie: Usuń skórę, pokrój poziomo na grubość 1/2 cala. Posmaruj oliwą z oliwek.
Metoda grillowania: Grilluj 3-4 minuty.
Wskazówka: Aby uzyskać cudownie soczystą cebulę, zawiń całą cebulę w folię aluminiową z jedną kostką bulionową i 2 łyżkami masła lub margaryny na środku.
Ziemniaki
Przygotowanie: Przekroić na pół lub na ćwiartki w zależności od wielkości, posmarować oliwą z oliwek i posypać solą koszerną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Metoda grillowania: Grilluj, aż się zrumieni
Wskazówka: Posyp mieszanką sproszkowanego czosnku, sproszkowanej cebuli, papryki, suszonego rozmarynu i suszonego tymianku, aby uzyskać doskonały smak.
Pomidory
Przygotowanie: Przekrój owoc (tak, wiem) na pół od góry do dołu. Posmaruj oliwą z oliwek i ułóż na grillu stroną przekrojoną do dołu.
Metoda grillowania: Grilluj 4 minuty
Wskazówka: Przed grillowaniem posyp je parmezanem.
Cukinia i Kabaczek
Przygotowanie: Pokrój wzdłuż na połówki lub kliny o wielkości 1/2 cala. Posmaruj oliwą z oliwek i posyp solą koszerną.
Metoda grillowania: Grilluj 3-4 minuty z każdej strony.
Wskazówka: Cukinię lekko skrop octem balsamicznym i podawaj.
W podsumowaniu
Grillowanie warzyw jest łatwe i stanowi uzupełnienie innych potraw z grilla.
Dla przypomnienia, zawsze warto posmarować warzywa oliwą z oliwek, aby się nie sklejały i lekko posypać solą koszerną. Jest to dobra praktyczna zasada, którą można zastosować do prawie wszystkich warzyw. Aby uzyskać więcej smaku, dodaj świeże przyprawy i zioła według własnych upodobań. Chętnie wysłuchamy wszelkich dodatkowych sugestii od naszych utalentowanych czytelników! Podzielcie się swoimi opiniami i osobistymi sugestiami, jeśli jakieś macie!
Palacz Bradleya jest globalną firmą wędzarniczą specjalizującą się w produktach do wędzenia spożywczego, Biszkiety i przepisy. Powyższe zdjęcia nie są naszego autorstwa.