BBQ and Wine Pairings for the Best Cookouts

Pary z grilla i wina za Najlepsze Gotowanie

Posted on: January 17, 2023



Kieliszek wina dopełnia nasz ulubiony stek, zwłaszcza gdy zachodzi słońce i robi się chłodniej. Celebrując i delektując się tym klasycznym połączeniem, należy je idealnie połączyć, dlatego wybierz najlepszy rodzaj mięsa do najlepszego rodzaju wina.

Kieliszek wina dopełnia nasz ulubiony stek, zwłaszcza gdy zachodzi słońce i robi się chłodniej. Celebrując i delektując się tym klasycznym połączeniem, należy je idealnie połączyć, dlatego wybierz najlepszy rodzaj mięsa do najlepszego rodzaju wina. Całkiem oczywiste, że czerwień nie zawsze działa z czerwienią, a biel nie zawsze będzie działać magicznie z bielą. Gdy cała Twoja rodzina zbiera się na zewnątrz, upewnij się, że mogą rozkoszować się aromatem wina i grilla.

Barbeque oferuje szeroką gamę bogactw, których połączenie z określonym winem może być wyzwaniem lub oddziaływać na wyobraźnię. Wybór najlepszej butelki wina do grilla może uświetnić każdą okazję, na którą przygotowujesz potrawy. Jest wiele opcji win, które odpowiadają różnym gustom, więc zapomnij o spalonych burgerach w połączeniu z czerwoną filiżanką pomarańczowego piwa.

Wskazówki dotyczące łączenia grilla i wina

Zanim pójdziesz do ulubionego sklepu monopolowego, musisz zrozumieć, dlaczego określone rodzaje wina dobrze komponują się z różnymi potrawami. Ogólna koncepcja jest taka, że czerwone wina zawsze dobrze komponują się z grillowanym mięsem, zwłaszcza wołowiną, w porównaniu z białym winem i innymi alkoholami. Głównym powodem jest to, że wysoka zawartość tłuszczu i pikantność mięsa doskonale równoważy taniny czerwonego wina.

Mięso wędzone i grillowane jest bogate w aromaty mokrej solanki lub suszonych przypraw. Smaki te są tak intensywne, że tłumią wino i sprawiają, że smak staje się nudny i płaski. Dlatego jeśli nie lubisz bardzo mocnych smaków, nie łącz kwaśnego wina z potrawami intensywnie wędzonymi. W tym miejscu łączenie wina i jedzenia staje się trudne, ponieważ celem jest, aby żaden z ich gustów nie dominował nad drugim.

Najpierw musisz wybrać odpowiedni sprzęt, ponieważ jest to pierwszy krok w realizacji przepisu na grilla. Wędzarnia pro-food, taka jak nasza, pomaga Ci wykonywać zadania związane z gotowaniem bez konieczności siedzenia przy niej godzinami. Tego rodzaju sprzęt został zaprojektowany tak, aby zapewnić ogólnie przyjemne wrażenia nawet początkującemu. Bradley Bisquette to produkt, który pozwala na schludne i bezpieczne grillowanie.

Nie zapomnij o zalewaniu

Solankowanie to kolejna ważna część każdego grilla, podczas którego marynuje się mięso przy użyciu stężonej mieszaniny wody, przypraw i soli. Proces ten pozwala mięsu wchłonąć całą wilgoć i aromaty przed grillowaniem i wędzeniem, a także poprawia jego kruchość i smak. Zdecydowanie odradzamy także solankowanie i grillowanie półgotowanego mięsa, ponieważ nie pasuje to do żadnego rodzaju wina.

Wybierając wieprzowinę na grilla, najczęściej doprawiasz ją słodkimi, pikantnymi, pikantnymi i wędzonymi smakami z dopasowanymi sosami. Używanie wina jako przyprawy faktycznie pomaga zrównoważyć przyprawę i dym wieprzowiny z owocowym smakiem podobnym do pikantno-dymnych smaków. Na przykład Zinfandel, wino produkowane z różnych winogron o czarnej skórce zmieszanych z dużą ilością kręgosłupa, może dodać Twojemu przepisowi magii.

Niektórzy z nas wolą lżejsze potrawy, więc wybieramy prosty grill z kurczakiem lub rybą, który pasuje do Verdejo lub Sauvignon Blanc. Zarówno grille z kurczakiem, jak i rybą doskonale komponują się z lekko dębowym lub niedębowanym Chardonnay. Bardziej intensywny, słodszy i aromatyczny Gewürztraminer będzie również doskonałym wyborem do grillowanych skrzydełek z kurczaka.

Końcowe przemyślenia

Palenie i grillowanie może być niezwykłym lub męczącym przeżyciem dla nowicjuszy, w zależności od stosowanych procedur. Mamy nadzieję, że te wskazówki i triki dostarczą Ci wnikliwych przemyśleń i pomysłów na temat przygotowywania potraw z ulubionym winem.

Mamy interaktywną strona internetowa gdzie sprzedajemy nasze produkty, takie jak bardzo popularne Bradley Bisquettes. Na stronie internetowej znajduje się również blog zawierający porady i wskazówki dotyczące wędzenia żywności i innych procedur przygotowywania żywności. Na stronie internetowej dostępna jest także szeroka gama przepisów kulinarnych, które każdy kucharz może wypróbować.

Grill to doskonały i zdrowy sposób przyrządzania mięsa, który w 99% przypadków jest doskonały dzięki kieliszkowi wina. Więcej świetnych pomysłów na maksymalne wykorzystanie wędzarni Bradley znajdziesz w naszych niesamowitych artykułach Blog o paleniu żywności dla palaczy Bradleya aby uzyskać więcej porad i wskazówek.