Smoking for a Crowd

Palenie za Tłum

Posted on: January 12, 2023



Więc teraz, gdy czujesz się komfortowo ze swoimi umiejętnościami palenia i jesteś gotowy skorzystać z ocieplającej się pogody, nadszedł czas na imprezę na podwórku z palaczem jako gwiazda!

Impreza z wędzonym jedzeniem na podwórku

Teraz, gdy już czujesz się komfortowo ze swoimi umiejętnościami palenia i jesteś gotowy, aby skorzystać z ocieplającej się pogody, czas na imprezę na podwórku ze swoim palaczem w roli gwiazdy! Oto kilka wskazówek, które zapewnią udaną i co najważniejsze bezstresową imprezę:

Zacznij wczoraj

Przygotowanie przekąsek lub przekąsek poprzedniego wieczoru sprawi, że w dniu imprezy będziesz mieć o jedną rzecz mniej do zrobienia. Zapewni także Twoim gościom (i Tobie) coś do przekąszenia przed kolacją, podczas gdy Ty będziesz finalizować dania główne i wszyscy będą spędzać czas przy drinku.

Łatwe i smaczne pomysły to świeża salsa lub dipy z chlebem i krakersami, talerz serów wędzonych i niewędzonych, talerze typu antipasto itp. Wszystkie te rzeczy można przygotować wcześniej i można je bezpiecznie pominąć dla gości sobie pomóc. Sprawdź niektóre z przepisów na przekąski Bradley Smoker!

Mesquite Wędzone Migdały

Wędzone kawałki i ukąszenia

Wędzony ser Cheddar

Grillowana salsa verde

Czas jest kluczowy

W przypadku kolacji lubię mieć pewność, że wszystko będzie gotowe od razu, dlatego kluczowe znaczenie ma zaplanowanie czasu gotowania. Z reguły jem jedno wolno gotowane danie główne i takie, które gotuje się w krótszym czasie (powiedzmy 1-2 godziny). Dzięki temu, gdyby coś poszło nie tak, jedno gorące danie będzie gotowe, a drugie będzie można podać nieco później.

Ponieważ będziesz zajęty fastrygowaniem, sprawdzaniem zegarka, odgrywaniem roli gospodarza i utrzymywaniem kontaktów towarzyskich, staraj się zachować prostotę. Nie ma nic złego w sałatce jako przystawce, a poza tym jest o jedną rzecz mniej, na którą warto zwrócić uwagę.

Alternatywnie rozważ wstępne grillowanie warzyw, a następnie podgrzanie ich w piekarniku, wędzarni lub grillu przed podaniem. Pieczone ziemniaki lub dobra, staromodna sałatka ziemniaczana to doskonałe, pyszne i łatwe dodatki. Proste strony pomogą Ci wyczuć czas na dłuższą metę!

Bądź kreatywny, a nie szalony

Bądź kreatywny w swoich kombinacjach smakowych i zachwyć swoich gości, ale proszę, nie zwariuj. Nigdy nie próbowałeś zrobić crème brulée w swojej wędzarni? To chyba nie czas, żeby tego próbować. Nigdy nie próbowałeś zrobić sosu BBQ na bazie bananów? Spróbuj tego, gotując dla siebie. Nie rób ze swoich przyjaciół królików doświadczalnych. Twórz rzeczy, do których masz pewność, przepisy, o których wiesz, że możesz zadziałać, a także przepisy, o których wiesz, że możesz pracować pod presją.

Różnorodność jest przyprawą życia

Wybierając, co przygotować na obiad, pamiętaj, że nie wszyscy przepadają za przyprawami, wołowiną czy wędzonką. Zastanów się, ilu masz gości. Jeśli jest to mała impreza, dlaczego nie wędzić każdemu własnej piersi z kurczaka lub kornwalijskiej dziczyzny? Niemniej jednak, jeśli o różnych porach przychodzi 20 różnych osób, może najlepiej będzie zrobić coś na przykład skrzydełka z kurczaka lub żeberka. Wybierz jedno danie, które jest proste i nie jest wędzone zbyt długo, np.:

Przyprawione Skrzydełka Z Kurczaka Wędzone Berbere

Udka z kurczaka wędzone w jabłoni

Kurczak zawijany w klonowy wędzony bekon

I wybierz inne, bardziej wędzone danie, takie jak:

 Wędzona harissa i polędwica wieprzowa z mandarynkami

Wędzone krótkie żeberka w pięciu smakach

Przetarte żeberka zapasowe

Upewnij się, że Twoje ogólne menu zawiera coś łagodnego, coś pikantnego, coś wędzonego i coś niewędzonego. Dzięki pewnej różnorodności możesz zaprezentować swoje różnorodne umiejętności i mieć pewność, że znajdziesz coś, co zadowoli wszystkich gości.

Słodkie zęby?

Nic tak nie kończy wspaniałego posiłku, jak odrobina słodyczy. Ułatw sobie i spraw, żeby było lekko! Oto kilka świetnych przepisów na desery, które uwieńczą imprezę:

Kora migdałów wędzona w ciemnej czekoladzie

Wędzony waniliowy pudding ryżowy

Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną przyprawioną bourbonem