Jeśli tak samo jak my kochasz wędzone jedzenie, z przyjemnością dowiesz się, że stworzenie wędzonego smaku na grillu jest tak proste, jak 1-2-3. Naprawdę!
W zaledwie 3 prostych krokach możesz przygotować wyśmienite jedzenie o prawdziwym smaku dymu. Używając jednego z naszych wielu różnych Bisquettes o smaku Bradley, wędzenie na grillu jest teraz łatwiejszym sposobem na uzyskanie autentycznego dymnego smaku niż przy użyciu zrębków drzewnych, trocin lub pelletu. Wszystko, co musisz zrobić, to wybrać biszkiet o smaku i umieścić go bezpośrednio na blacie grilla.
Czystszy i łatwiejszy sposób na dodanie dymnego smaku do grilla
Biszkiety pozwalają zaoszczędzić kłopotów związanych z zdejmowaniem górnej części grilla i koniecznością płacenia za metalowe pojemniki, w których można umieścić zrębki, trociny lub pellet. Po spaleniu biszkietów (około 20 minut) po prostu zdejmuje się je z grilla i zanurza w wodzie i wyrzucić.
Dzięki naszym biszkietom sesja gotowania będzie o wiele łatwiejsza, bez konieczności sprzątania bałaganu, który po niej nastąpi.
Naturalne drewno liściaste zapewnia aromatyczne i czyste palenie
Nasze biszkiety produkowane są z naturalnego drewna liściastego, bez parafiny i wosków. Oznacza to, że jest w 100% naturalny. Możesz stworzyć aromatyczny, czysty dym bez dodawania kalorii i tłuszczu do jedzenia.
Mając do wyboru kilkanaście smaków bisquette, na pewno znajdziesz smak dymu, którego szukasz. Ponadto oferujemy szeroką gamę gatunków drewna, od drzew owocowych po mocniejsze smaki powszechne w południowych grillach. Oto krótki przegląd naszych smaków:
- Olcha: To popularne drewno z północnego zachodu znane jest ze słodkiego i piżmowego smaku.
- Jabłko: Wydziela słodki, ale gęstszy owocowy smak dymu.
- Wiśnia: Lekko słodkie, łagodne i owocowe drewno, które nadaje niektórym mięsom piękny różowy odcień.
- Hikora: Jedno z najczęściej używanych drzew, ze względu na jego słodki i mocny smak.
- Jim Beam: Wytwarzane z dębowych beczek nasączonych Jim Beam Bourbon.
- Klon: Nieco słodkie, lekko dymne drewno, które świetnie komponuje się z indykiem.
- Mesquite: Popularne drewno z południowego zachodu o mocnym ziemistym smaku, słodsze i delikatniejsze niż hikora.
- Dąb: Najbardziej wszechstronne z twardego drewna, wydzielające łagodny dym bez posmaku.
- Pekan: słodkie i łagodne drewno, podobne do hikory, ale nie tak mocne.
- Specjalna mieszanka: Specjalnie stworzona, aby mieć wyraźny i niepowtarzalny smak. To nasza sekretna mieszanka.
-
Whisky: Wytwarzana z dębowych beczek nasączonych whisky, naprawdę nadaje bogaty smak dymu.
Trzy proste kroki do uzyskania autentycznego smaku dymu na grillu
- Rozgrzej grilla lub grilla, umieść 2 lub 3 biszkiety bezpośrednio na powierzchni grilla i zamknij pokrywę.
- Gdy biszkiety zaczną dymić, dodaj swoje ulubione jedzenie i zamknij pokrywkę.
- Gotuj jedzenie jak zwykle, wymieniając biszkiety co 15-20 minut przez cały czas gotowania lub do momentu, gdy poczujesz, że dodałeś wystarczającej ilości aromatu dymu.
Więcej pysznych przepisów na grillowanie i wędzenie znajdziesz na naszej stronie z przepisami.
Dodatkowo, miej oko na naszą nową linię Bisquettes Premium z dodatkiem ziół i przypraw, która już wkrótce będzie dostępna dla jeszcze lepszego smaku!