Can I Smoke Pre-Cooked Meats?

Czy mogę palić Pre-Cooked Meats?

Posted on: January 17, 2023



Większość mięs jest droga, a są czasy, kiedy mamy tyle resztek po przygotowaniu jednego przepisu warto zjeść posiłek. Istnieje wiele sposobów, aby te wstępnie gotowane mięso nadal delectable, jak ogrzewanie je w piekarniku lub smażenia je w patelni. Jednym z popularnych sposobów gotowania mięsa jest palenie żywności. Jednak pytanie brzmi, czy może ona pracować z gotowanymi mięsem jak szynka i wołowina?

Większość mięs jest droga i zdarza się, że po przygotowaniu posiłku zgodnego z jednym przepisem zostaje nam mnóstwo resztek. Istnieje wiele sposobów, aby te wstępnie ugotowane mięsa nadal były pyszne, na przykład podgrzewanie ich w piekarniku lub smażenie na patelni. Jednym z popularnych sposobów przyrządzania mięsa jest wędzenie. Pytanie jednak brzmi, czy można go łączyć z wstępnie ugotowanymi mięsami, takimi jak szynka i wołowina?

Wędzenie Mięsa

Po pierwsze, poprawiasz smak mięsa poprzez wędzenie, ponieważ nadaje mu ono wyjątkowo wyraźny smak, którego nie można uzyskać innymi metodami gotowania. Ponadto wędząc żywność poprawiasz zapach i wygląd mięsa, konserwujesz je i masz pewność, że jest bezpieczne do spożycia.

Kolejną wspaniałą rzeczą w paleniu żywności jest to, że kiedy już skończysz z wędzeniem, nie musisz już wiele z tym robić. Wędzone potrawy można bezpiecznie jeść bez dalszego gotowania, chociaż często są one podgrzewane, jeśli nie są spożywane za jednym razem. Ideą tego, podobnie jak każdego rodzaju przygotowywania żywności, jest to, że podgrzana żywność uwalnia maksimum smaku. Na przykład można jeść szynkę w takiej postaci, w jakiej jest w danym momencie, po prawidłowym wędzeniu.

Wędzenie gotowych mięs

Wędzenie mięsa, które zostało już ugotowane, jest zdecydowanie wykonalne i w porządku, więc nie musisz zbytnio myśleć o temperaturze żywności. Ponadto wędzenie potraw, zwłaszcza mniejszych porcji mięsa, pozwala zaoszczędzić dużo czasu, ponieważ wymagają one krótszego czasu gotowania. Kolejną rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę podczas wędzenia wstępnie ugotowanego mięsa, jest upewnienie się, że nie było ono wcześniej wędzone, aby uzyskać jak najlepszy smak.

Niektóre mięsa są łatwiejsze do wędzenia i bardziej nadają się do wędzenia spożywczego niż inne, więc te mięsa, po wstępnym ugotowaniu, doskonale nadają się również do wędzenia. W przypadku wołowiny najlepsze są pieczenie karkówkowe, ponieważ są mniejsze niż mostek, dzięki czemu wędzony smak przenika każdy centymetr mięsa. W przypadku produktów drobiowych do wędzenia najlepiej nadaje się indyk, ponieważ mięso to jest delikatniejsze i bardziej soczyste po wędzeniu niż inne mięso ptaków.

Wskazówki i porady Bradleya

Jeśli zastosujesz się do naszych wskazówek i wskazówek dotyczących sugerowanej temperatury wędzenia, łatwiej będzie uzyskać pożądany smak wstępnie ugotowanych mięs. Średnia temperatura zaczyna się od 225 ° F (107 ° C) w przypadku wędzenia wieprzowiny i wołowiny i może wzrosnąć do 240 ° F (115 ° C), z wyjątkiem boczku. Sugerowana temperatura wędzenia boczku jest niższa niż 100 ° F (38 ° C), ponieważ łatwo się pali.

Wiele osób często pyta o niezbędne przygotowania przed wędzeniem żywności, a procedury różnią się w przypadku każdego rodzaju mięsa. W przypadku większości mięs, aby uzyskać jak najbogatszy smak z każdego kawałka, zaleca się solankowanie poprzez pocieranie lub zanurzanie w roztworach. Jednak w przypadku wstępnie ugotowanego mięsa możesz po prostu włożyć większość mięsa bezpośrednio do wędzarki Bradley bez wcześniejszych przygotowań, ponieważ mają one już swój własny smak.

Podczas wędzenia dowolnego rodzaju mięsa, rodzaj użytego drewna wpływa na ogólny aromat i smak mięsa. Dlatego też w Bradley Smoker używamy naszych Bradley Bisquettes, które są dostępne w wielu rodzajach drewna. Najczęściej używane to wiśnia, hikora i pekan. Wszystkie te Bradley Bisquettes wydobędzie to, co najlepsze z Twojego mięsa, także z mięsa wstępnie ugotowanego.

Niektórzy odradzają palenie mięsa podgotowanego, ponieważ ich zdaniem powoduje ono wysuszenie mięsa, szczególnie w przypadku mięsa z kurczaka. Jeśli jednak zrobisz to prawidłowo, nadal możesz zamienić nadmiar produktów spożywczych w specjalne dania, którymi będzie mogła cieszyć się Twoja rodzina. Palenie to nie tylko przyjemny i przyjemny sposób gotowania i przygotowywania posiłków, ale także jedna z najzdrowszych opcji.

Końcowe przemyślenia

Wędzenie żywności to sztuka, której prawie każdy może się nauczyć i bawić się każdym rodzajem mięsa. Wstępnie ugotowane mięsa nie muszą być zależne od piekarnika przy ponownym pieczeniu, ponieważ możesz udać się do wędzarni Bradley. Większość ludzi uwielbia mięso, a jego zalety są niezaprzeczalne, ale jego przygotowanie jest kluczem do tego, aby było zdrowe i smaczne.

Więcej świetnych pomysłów na maksymalne wykorzystanie możliwości wędzarni znajdziesz w naszych niesamowitych artykułach Blog o paleniu żywności dla palaczy Bradleya.