Smoked Stuffed Chicken Thighs, a perfect snack for those cold days..

Wędzone nadziewane Kurze udka , idealna przekąska na te zimne dni.

Posted on: January 10, 2023



Cóż, to ekscytujące! Jestem jednym z nowych blogerów dla Bradley Palers i nie mogłem być szczęśliwszy. Wciąż pamiętam dzień, wiele lat temu, kiedy kupiłem mojego pierwszego palacza Bradleya.

To ekscytujące! Jestem jedną z nowych blogerek Bradley Smokers i nie mogłabym być szczęśliwsza. Wciąż pamiętam dzień, wiele lat temu, kiedy kupiłem moją pierwszą wędzarnię Bradley.

Była to wędzarnia 4-rack Digital i, wow, czy kiedykolwiek otworzyła mi możliwości gotowania. Chociaż uwielbiam klasyczne grillowanie, kreatywność i próbowanie nowych rzeczy do palenia mnie uwodzi. Nie mogę się doczekać, aż podzielę się z Tobą niektórymi z tych dzieł!

Takie proste: z boczkiem wszystko jest lepsze

Udka z kurczaka bez kości i skóry doskonale nadają się do farszu. Tworzą pyszne małe pakiety, które są już wielkości porcji! Jeszcze lepiej, jeśli owiniesz je boczkiem, bo cóż, to boczek, a z boczkiem wszystko jest lepsze.

A tak na poważnie, boczek dostarcza trochę tłuszczu, który pomaga zachować ładne i wilgotne udko z kurczaka. Chociaż do wyboru jest wiele różnych opcji farszu, tutaj znajdziesz trzy przepisy na farsz, które sprawdzają się świetnie, a jednocześnie dodają smaku.

Wypróbuj którykolwiek z nich lub wykaż się kreatywnością i zrób własny farsz. Możliwości są nieskończone.

Wędzone Nadziewane Udka Z Kurczaka

Składniki to: osiem udek z kurczaka bez kości, bez skóry, cztery grube plastry lub osiem cienkich plasterków boczku, sos BBQ i sznurek, Dodatkowo wystarczy wybrać jedną z poniższych propozycji farszu.

gotowe do wędzenia udek z kurczaka w bradleyu

wędzone udka z kurczaka zawijane w boczku

Instrukcje

1. Podgrzej wędzarnię Bradley do 250 F, używając wybranych drewnianych biszkietów (orzesznik, jabłko, Jim Beam, wszystkie pasują do tego przepisu).
2. Jeśli używasz grubego boczku, przekrój każdy plasterek na pół. W przeciwnym razie, jeśli używasz cienkich/normalnych plastrów, pozostaw je w całości.
3. Na desce do krojenia połóż pasek boczku i udko z kurczaka. Wystarczy niewielka ilość farszu na środku udka z kurczaka. Na koniec owiń udko kurczaka i boczek wokół farszu, przewiązując sznurkiem.
4. Wędzić wybranym drewnem (hikora) w temperaturze 250 F przez 2 do 2,5 godziny. Wewnętrzna temperatura mięsa powinna wynosić 165 F.
5. Przed podaniem posmaruj sosem BBQ.

Nadzienie Grzybowe

Do przygotowania tego farszu potrzebne będą dwie łyżki masła, 8 uncji drobno posiekanych grzybów, jedna cebula i dwa ząbki czosnku, posiekane, ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
oraz sól i pieprz do smaku.

Instrukcje

Przygotuj farsz, roztapiając masło w rondlu. Następnie dodać cebulę, pieczarki i czosnek. Gotuj, aż cebula będzie miękka. Następnie dodać natkę pietruszki, sól i pieprz i smażyć kolejne kilka minut. Zdejmij farsz grzybowy z ognia i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.

Nadzienie Chorizo i Monterey Jack

Ta inna opcja farszu będzie wymagać jednej łyżki oliwy z oliwek, pół funta mięsa chorizo, jednej papryczki jalapeno, pozbawionej nasion i posiekanej, ¼ czerwonej cebuli i jednego ząbka czosnku, pokrojonych w kostkę i jednej filiżanki startego sera Monterey Jack.

Instrukcje

1. Rozgrzej oliwę na patelni, następnie dodaj czosnek, chorizo, cebulę i jalapeno. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, a chorizo ugotowane, około 6-8 minut.
2. Doprowadź do temperatury pokojowej i dodaj ser Jack Monterey.

Nadzienie z suszonych pomidorów i mozzarelli

Składniki to cztery do sześciu suszonych pomidorów, posiekanych, dwie łyżki natki pietruszki, jeden ząbek czosnku i trzy szalotki, posiekane, 1/2 łyżeczki soli i jedna szklanka startego sera mozzarella

Instrukcje

Po prostu wymieszaj wszystkie składniki, aż dobrze się połączą.

Cieszyć się!!!