Jest więc sobotnie popołudnie i zajmuję się obowiązkami, które wyraźnie zleciła mi moja żona, zanim zabrała się za spędzenie miłego popołudnia z przyjaciółmi. Tak, masz rację, w tym tygodniu dostałem słabszy koniec kija.
Idealne na sobotnie popołudnie
Spędzanie kolejnej soboty na naprawianiu rynny, zbieraniu kłód z naszej posesji i odbieraniu dzieci z treningów nie jest moim zdaniem zabawne. Zamów sobie ładną, wysoką szklankę piwa w barze, było bardziej atrakcyjne.
Cóż, bądźmy realistami. Kogo próbuję oszukać? Chociaż opcja pierwsza byłaby bardziej korzystna dla otaczających mnie ludzi, picie piwa jest o wiele przyjemniejsze niż koszenie trawnika.
Ale wtedy dotarło do mnie: dlaczego nie połączyć tych obowiązków z czymś, co naprawdę KOCHAM: gotować i jeść (OK i pić).
Zatem zamiast chodzić do KFC, co jest moim zwyczajem w sobotę w południe, zanim zacznę być przydatny, zastosowałem się do tego przepisu:
Składniki
Oprócz dwóch funtów udek z kurczaka, z kością lub bez kości, i 0,25 funta boczku, będziesz potrzebować dwa łyżka chili, dwie łyżka soli czosnkowej, jedna posiekana cebula dymka, jedna filiżanka Panko Crumbs, jedna jajko i dwa łyżka syropu klonowego Bradley.
Wskazówki
Używając drewna klonowego, wędź udka kurczaka na zimno przez godzinę. W misce wymieszaj w blenderze boczek, chili, szczypiorek i bułkę tartą Panko, aż mieszanka będzie jednolita.
Wymieszaj ubite jajko z dwiema łyżkami syropu klonowego Bradley, zanurz w tej mieszance udka z kurczaka wędzone na zimno i posmaruj mieszanką Panko z bekonem.
Gdy temperatura piekarnika osiągnie 400 F, gotuj przez około 30 minut lub do końca. Na koniec wędzić je przez około 1,5 godziny.
Cóż za wspaniały przepis, który warto wypróbować! Daje udom dodatkowego kopa, a dymny smak sprawia, że jest po prostu idealny.
Służy 2
Cieszyć się!