Recipes and Tips For a Smokin’ Thanksgiving

Przepisy i porady dla Palące Święto Dziękczynienia

Posted on: January 11, 2023



Święto Dziękczynienia jest w tym tygodniu i goszczę rodzinę na kolacji. Kiedy jedziemy do domku na Święto Dziękczynienia, nie mogę się doczekać. Chociaż ostatnio temperatury stają się coraz chłodniejsze, weekend zapowiada się pięknie.

Święto Dziękczynienia jest w tym tygodniu i goszczę rodzinę na kolacji. Kiedy jedziemy do domku na Święto Dziękczynienia, nie mogę się doczekać. Chociaż ostatnio temperatury stają się coraz chłodniejsze, weekend zapowiada się pięknie.

Cały indyk lub pierś z indyka, oba działają na wędzarni Bradley

Mając w domku wędzarnię Bradley, planuje się ją odpalić i wypalić część posiłku. Choć indyk jest typowym daniem na Święto Dziękczynienia i w Bradley Smokerze można wypalić go w całości, ja zdecydowałam się na coś innego.

Zamiast tego wybrałem piersi z indyka bez kości. Oprócz tego, że wędzą się znacznie szybciej niż cały indyk, sprawdzają się również naprawdę dobrze.

Ponadto można je wędzić w tej samej temperaturze i metodami, co w przypadku piersi z kurczaka. Ponieważ jednak piersi z indyka są większe niż piersi z kurczaka, palenie zajmie trochę więcej czasu.

Rubinowa mieszanka przypraw czy okład z bekonu?

Świetnie sprawdzi się natarcie mieszanki przypraw na pierś z indyka lub owinięcie jej boczkiem. Oprócz utrzymywania wilgoci w piersi indyka, bekon doda jej pysznego smaku. Jeśli jednak chcesz wędzić pierś z indyka bez boczku, po prostu postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami i pomiń ją.

Pierś z indyka zawinięta w boczek wędzony

Składniki

Będziesz potrzebować dwóch piersi z indyka bez kości i skóry, ośmiu plasterków bekonu oraz następujących przypraw:
Jedna łyżka papryki, jedna łyżeczka czosnku w proszku, 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu, jedna łyżeczka soli i dwie łyżki cukru.

Wskazówki

Po wymieszaniu w małej misce papryki, czosnku w proszku, czarnego pieprzu, soli i cukru, należy natrzeć mieszanką przyprawową całą pierś z indyka.

Do owinięcia każdej piersi z indyka muszą wystarczyć cztery plasterki boczku. Następnie są gotowe, aby przejść do stojaka dla wędzarzy.

Ustawiając wędzarnię na 250 F, wybierz swoje ulubione biszkiety z drewna – dąb, klon lub hikora sprawdzają się świetnie.

Idealna temperatura wewnętrzna dla indyka wynosi 55°C. Gdy ją otrzymasz, będzie ona gotowa do spożycia.

A jeśli i tak masz tego palacza, równie dobrze możesz zapalić trochę warzyw, aby za jednym razem skompletować cały posiłek na Święto Dziękczynienia!

Przykłady

4-6 pomidorów, papryki, cebuli, bakłażana. Można je doprawić trzema łyżkami oliwy z oliwek, jedną łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu.

Wskazówki

Jak przygotować warzywa:

• Pomidory przekrojone na połówki
• Słodka papryka (czerwona, żółta, pomarańczowa, zielona), pozbawiona rdzenia i przekrojona na połówki
• Cebula obrana i pokrojona w krążki o średnicy 1/2 cala
• Cukinia lub bakłażan pokrojony w 1/2-calowe kawałki

Rozciętą stroną do góry połóż warzywa na ruszcie wędzarni. Warzywa skrop oliwą i posyp solą i pieprzem.

Na koniec ustaw wędzarnię na 250 F, używając wybranych drewnianych biszkietów. Warzywa będą miękkie po 2 1/2 do 3 godzinach wędzenia.

Przez Steve Cylka