To świetny przepis na lato! Nie trzeba się przedstawiać, jest po prostu dobrze. Śmiało, zapal te jajka w ten weekend!
Wędzone Jajka Pancernika
Składniki
- 1 funt kiełbasy (łagodna, pikantna, śniadaniowa, miodowo-czosnkowa itp.)
- 5 papryczek jalapeno
- ½ ceglanego serka śmietankowego (4 uncje)
- ¾ szklanki startego sera Cheddar
Instrukcje
- Uruchom wędzarnię i podgrzej ją do 250 F. Chociaż możesz użyć do tego wielu różnych rodzajów drewna, najlepsze rezultaty dają hikora, pekan lub jabłko.
- Aby przygotować paprykę, odetnij górę i rdzeń, aby usunąć nasiona i błonę. W międzyczasie wymieszaj serek śmietankowy i starty cheddar. Teraz napełnij nadzieniem paprykę rdzeniową.
- Owiń część kiełbasy wokół papryki, tak aby nie było widać papryki. Następnie zwiń go tak, aby miał kształt jajka.
Gdy będą gotowe, umieść je na stojaku wędzarni i włóż do wędzarni.
Zajmuje to około 2 godzin, a kiełbasa ma temperaturę 50°C. Kiedy zauważysz, że z jajek zaczyna wypływać ser, prawdopodobnie jest to już gotowe.
Podawaj i ciesz się!
autorstwa Steve’a Cylki