5 Excellent Bradley's Tips For Better Food Smoking

5 doskonałych wskazówek Bradleya Lepsze palenie żywności

Posted on: January 12, 2023



Dla prawdziwego pit-mistrza, nie ma nic lepszego niż wolne-wędzone mięso z palacza Bradleya.

Dla prawdziwego mistrza pit-mastera nie ma nic lepszego niż wolno wędzone mięso z wędzarni Bradley. Niesamowite aromaty wędzonego drewna zmieszane z delikatnym mięsem to połączenie niebiańskie. Często słyszeliśmy, że ludzie boją się sztuki palenia. Nie bój się więcej! Oto 5 doskonałych wskazówek Bradleya dotyczących lepszego palenia żywności.

Jeśli posiadasz wędzarnię Bradley, możesz z łatwością palić mostki, żeberka i pieczenie. Oto kilka przepisów Bradleya na lepszy początek palenia. Wypróbuj je, a Twoje kubki smakowe będą Ci później wdzięczne!

5 doskonałych wskazówek Bradleya, jak lepiej palić jedzenie!

Trzymaj tego palacza na niskim poziomie

Za byciem niskim palaczem przemawia nauka. Gdy zewnętrzne powierzchnie osiągną 180 stopni lub więcej, mięso przestaje dymić. Doświadczeni mistrzowie pit-masterów rozpoczynają pieczenie mięsa w temperaturze 200 stopni i trzymają je tam przez pierwsze kilka godzin. Następnie podnieś temperaturę do 225 lub 250 Fahrenheita, aby przyspieszyć proces wędzenia.

Żadnego szturchania! Użyj termometru Zamiast!

Metodę szturchania definiuje się jako próbę oceny stopnia wysmażenia mięsa poprzez naciśnięcie go palcem. Ta metoda jest nie tylko niehigieniczna, ale także nie jest dokładna z naukowego punktu widzenia. Zawsze używaj Cyfrowy termometr Bradleya ponieważ możesz zniszczyć wołowinę, jeśli ją rozgotujesz.

Cyfrowy termometr wędzarniczy Bradley to doskonały dodatek do każdej wędzarni Bradley, który eliminuje zgadywanie związane z pieczeniem i wędzeniem, zapewniając doskonały wynik za każdym razem

Zgub widelec do kiełbasy

Te duże dwuzębne widelce wyglądają imponująco, gdy dźgasz i przewracasz mocny stek na grillu. Zamiast tego używaj jednak szczypiec, ponieważ im bardziej nakłuwasz mięso, tym więcej soku wypłynie. Wtedy Twoje płyty stracą wilgoć, co spowoduje niechcianą suchość.

Niech odpocznie

Zdecydowanie musisz dać mięsu odpocząć. Zalecamy około 20% całego czasu gotowania. Okres spoczynku umożliwia ponowne rozprowadzenie soków w mięsie, a także zapobiega jego wypływaniu na talerz podczas krojenia.

Obalamy mity: Ludzie myślą, że ich stek będzie zimny, ale tak nie jest.

Przeczytaj wszystko na ten temat: Oto 10 kolejnych wskazówek, jak uzyskać doskonałe wrażenia z palenia!

Użyj Bradley Bisquettes!


Bisquettes Bradleya!

Nasze biszkiety są dostępne w różnych smakach, takich jak hikora, jabłko i klon. Przypominamy, że różne rodzaje drewna tworzą różne profile smakowe Twojego mięsa. Ponieważ będziesz gotować mięso przez długi czas, nie bój się zaopatrzyć w nasze biszkiety wędzone na drewno! Dbamy o stałą jakość każdej partii. Bradley Smokers gasi biszkiety, zanim zamienią się w nieprzyjemny w smaku i szkodliwy popiół. Generowanie cudownie czystego i poprawiającego smak dymu dla Twojej żywności.

Chcesz przeczytać więcej o naszych ekskluzywnych wskazówkach i trikach od ekspertów z Bradley Smokers? Sprawdź naszą sekcję porad i wskazówek na naszej stronie internetowej!

Miłego palenia!