Wędzenie żywności daje niepowtarzalną szansę na dodanie pysznego smaku i aromatu do potraw, co nie jest możliwe w przypadku innych rodzajów gotowania. Bradley Bisquettes są właściwym wyborem, jeśli chcesz nadać potrawom nieodparty wędzony smak i zostały specjalnie zaprojektowane Palacze Bradleya. Palą się i wytwarzają czysty aromat dymu, który za każdym razem nadaje potrawom najlepszy smak.
Co się składa Bradley Bisquettes
Bisquettes Bradley są w 100% naturalne. Wykonane są w co najmniej 99,98% z naturalnego drewna lub drewna owocowego i w co najmniej 0,02% z kolagenu, naturalnej substancji stosowanej jako spoiwo. Te Bisquettes są produkowane z zachowaniem jednakowej gęstości i ciśnienia, tworząc najlepsze paliwo do wędzenia, ponieważ palą się równomiernie.
Korzyści ze stosowania Bradley Bisquettes w Twojej wędzarni
Rodzaj jakości i rodzaj drewna użytego do wędzenia żywności ma ogromny wpływ na smak i aromat potrawy. Oto niektóre korzyści wynikające ze stosowania Bradley Bisquettes razem z wędzarnią.
#1. Doskonałe i spójne wyniki
Dzięki Bradley masz gwarancję, że za każdym razem uzyskasz cudownie spójne rezultaty. Te Bisquettes nie przypalają się przez dłuższy czas, co zapobiega wchłanianiu przez żywność nieprzyjemnego dymu. Zawsze dają doskonałe rezultaty, z których użytkownicy Bradley cieszą się od lat. Bisquettes są specjalnie zaprojektowane do spalania w stałej temperaturze przez kontrolowany czas.
Składają się z odpowiedniej ilości trocin z twardego drewna w połączeniu z kontrolowanym ciśnieniem i gęstością. Otrzymujesz także różne smaki w zależności od spalonych Bisquettes.
#2. Bradley Bisquettes są dostępne w różnych smakach
Bradley Bisquettes są dostępne w różnych smakach, dzięki czemu możesz spróbować różnych smaków dymu. Używają różnych gatunków drewna, takich jak drewno owocowe i inne drewno o silnym smaku. Oto niektóre z najpopularniejszych smaków bisquette Bradley.
- Jabłko: Jabłko jest jednym z najczęściej używanych drzew owocowych. Używanie biszkoptów o smaku jabłkowym nadaje potrawom gęstszy owocowy smak dymu.
- Mesquite: Mesquite to pospolite drewno z południowo-zachodniej części Stanów Zjednoczonych. Dzięki tym biszkoptom wędzone potrawy nabierają słodkiego i ziemistego smaku.
- Olcha: ma słodki i piżmowy smak. Drewno to występuje najczęściej na północnym zachodzie.
- Dąb: Dąb to najbardziej wszechstronne drewno liściaste. Wydziela głęboki, ziemisty smak dymu.
- Whisky: nadaje wyraźny, bogaty aromat dymu każdemu daniu, ale dobrze komponuje się z wieprzowiną, drobiem, wołowiną, rybami, owocami morza, ptactwa wodnego i jagnięciną. Produkowany jest z whisky moczonej w dębowych beczkach.
Inne popularne smaki Bradleys Bisquettes to mieszanki wiśni, hikory, klonu, pacyfiku i orzechów pekan. Jeśli szukasz bardziej rozbudowanych profili smakowych, zdecydowanie sprawdź nasze Informacje o profilu smakowym Bradley Smoker znajdują się na stronach z biszkoptami .
#3. Nie szkodliwe jakH
Od Bradley Bisquettes są całkowicie naturalne, nie zawierają żadnych dodatkowych środków chemicznych. Rezultatem jest czystszy dym, który nie wydziela żadnych szkodliwych gazów, sadzy, osadów węglowych ani żadnych innych szkodliwych substancji chemicznych w procesie spalania. Ten skuteczny proces eliminuje nieprzyjemny smak i szkodliwy popiół z żywności. Dzięki temu są bezpiecznym źródłem energii i zapewniają bardziej naturalny smak.
#4. Efektywność
Jedną ze znaczących korzyści stosowania Bisquettes w wędzarni jest to, że są one bardziej wydajne. Biszkiety te mają wysoką wartość opałową, dzięki czemu emitują intensywniejsze ciepło w porównaniu z innymi paliwami. Emitują także znacznie mniej popiołu. Biszkiety są o 40% bardziej wydajne i wytrzymują dłużej niż drewno opałowe. Efektywność tę można przypisać ich gęstości i niskiej wilgotności.
#5. Spala się dłużej i taniej.
Ponieważ bisquettes Bradley są wytwarzane poprzez prasowanie materiałów palnych, proces ten umożliwia im palenie przez dłuższy, dłuższy okres. Jeden biszkiet pali się przez co najmniej 20 minut, co oznacza, że w ciągu godziny wystarczą tylko trzy biszkiety. To będzie około 1 £/1 € na godzinę.
Wskazówki, jak sprawić, by potrawy do wędzenia nadawały smak wędzonego bisquette
Oto kilka dodatkowych porad i wskazówek Bradleya, jak uzyskać doskonały smak wędzonego mięsa.
Zawsze używaj surowej i mokrej karmy
Aby uzyskać doskonale aromatyzowane wędzone mięso, zawsze używaj mięsa surowego. Ponieważ związki smakowe obecne w dymie są rozpuszczalne w tłuszczu i wodzie, gotowana żywność najlepiej wchłonie smak dymu, gdy będzie surowa.
Użyj przyprawy do nacierania
Użyj przyprawy do nacierania mięsa, aby powierzchnia była szorstka, zmniejszając warstwę graniczną i umożliwiając przyklejenie się do mięsa bardziej wędzonego smaku.
Zawsze utrzymuj wilgotne mięso.
Podczas wędzenia mięsa w wędzarni Bradley można zapobiec wysychaniu mięsa, spryskując je butelką ze spryskiwaczem.
Dodaj wilgoci do wędzarni.
Zwiększ wilgotność wewnątrz wędzarni, umieszczając miskę z wodą, która również zapobiega wysychaniu mięsa poprzez dodanie wilgoci do powierzchni mięsa. Dzięki temu pozostanie wilgotny przez cały proces gotowania.
Wniosek
Bradley Bisquettes zapewniają doskonały wędzony smak podczas używania wędzarni Bradley. Dostępne są w kilkudziesięciu smakach, co daje możliwość spróbowania wielu różnych smaków. Te Bisquettes wraz z Wskazówki i porady Bradleya tutaj zapewni Ci w pełni naturalne mięso o smaku wędzonki, które za każdym razem będzie smakować wyśmienicie.