Smoked Cheddar Cookie on cutting board

Wędzone Cheddar i jalapeño kruche ciasteczka



Oryginalny przepis na kruchość zwykle prosi tylko o cztery składniki, masło, cukier, ekstrakt waniliowy i mąkę. Sekretem wykonania pysznego kruchego chleba jest użycie masła wysokiej jakości. Kiedy zaczniesz od tego, warianty są nieograniczone. Wypróbuj ten prosty, pikantny, 5-unośny przepis na ciasteczka z wędzonym cheddarem lub innym wędzonym serem. Jest łuszcząca się, maślana i tandetna, z ugryzieniem! W przypadku innego pikantnego krótkiego chleba wypróbuj czerwone płatki chili lub inne chili lub papryka zamiast jalapeño.

Ingredients

1 szklanka masła

½ szklanki) cukru

2 ½ szklanki mąki

1 szklanka startego wędzonego sera Cheddar

½ szklanki papryczki jalapeño, pozbawionej nasion i posiekanej

Preparation

Za pomocą miksera elektrycznego utrzyj masło z cukrem na gładką masę.

Powoli ubijaj mąkę, aż całkowicie się połączy i uzyska jednolitą konsystencję.

Wymieszać z wędzonym serem cheddar i mieloną papryczką jalapeño.

Podziel ciasto na trzy części. Każdą porcję rozwałkuj na 8-calowy wałek. Polędwiczki schłodzić w lodówce przez 2 godziny.

Rozgrzej piekarnik do 350 F.

Pokrój każdy klocek na ½-calowe plasterki ciasteczek, jak widać na zdjęciu powyżej. Z każdego kłody powinno wyjść około 16 plastrów. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.

Piec w piekarniku przez 12 minut. Studzimy na drucianej kratce.

Przez Steve Clyka

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now