Smoked Beef Ribs 

Wędzony Wołowina Żeberka

Dan Shahin

Wędzone żeberka wołowe są spełnieniem marzeń Carnivore. Bogaty, dymny smak wnika do delikatnego mięsa, tworząc przepyszne wrażenia, które trudno się oprzeć. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym entuzjastą grillowania, czy nowicjuszem dla świata wędzonych mięs, żebra te niewątpliwie sprawiają, że pragniesz więcej.

Ingredients

Żeberka wołowe

2 łyżki musztardy lub ostrego sosu

4 łyżki grubo mielonego pieprzu

2 łyżki soli morskiej

Preparation

Usuń wierzchnią warstwę tłuszczu i srebrzystej skórki, aby odsłonić mięso z żeberek.

Po stronie kości usuń membranę tak bardzo, jak to możliwe. Często najłatwiej jest zacząć od noża do masła lub podobnego przedmiotu, a następnie za pomocą ręcznika papierowego chwycić membranę i pociągnąć.

Nałóż musztardę lub ostry sos jako spoiwo do nacierania – jest to po prostu bardzo cienka warstwa na całej powierzchni żeberek.

Wstępnie wymieszaj przyprawę w małej misce, aby można ją było równomiernie rozprowadzić podczas nalewania. Posmaruj żeberka dobrą warstwą nacierania ze wszystkich stron. Lubimy, gdy jest to ładne i proste, ale jeśli chcesz, możesz dodać do tego nacierania dowolny aromat.

Metoda palenia

Ustaw wędzarnię na 110°C i po osiągnięciu odpowiedniej temperatury włącz wędzenie, używając wybranych Bisquettes Bradley Flavour. Lubimy używać dębu do naszych żeberek wołowych, ale możesz użyć dowolnego smaku.

Włóż żeberka wołowe do wędzarni z tacą na ruszcie poniżej, aby wychwycić wszelkie skapujące soki i soki, a następnie wędź przez około 8 godzin, gdy temperatura wewnętrzna wynosi 95–99°C, a mięso jest bardzo miękkie i nie ma oporu.

Dąb
 Drewno

Biszkiety dębowe dla wędzarzy Bradley

Najbardziej wszechstronnym drewnem ze wszystkich jest dąb. Szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną i dziczyzną.

Shop Now