Smoked Pastrami

Wędzony Pastrami



To fantastyczny przepis krok po kroku, jak zrobić pastrami! Niesamowity smak i idealny do kanapek, rzadko są jakieś resztki. To niesamowite wędzone wycierami można pochłonąć w ułamku czasu, aby wyleczyć i palić mostek wołowy, ale po jednym kęsie tego domowego wycienia, zgodzisz się, że czekanie było tego warte.

Ingredients

Solanka Marynująca:

1 kawałek mostka (pastrami)

1 laska cynamonu

2 łyżki stołowe nasion kolendry

1/2 łyżki stołowej nasion kopru

1 łyżka stołowa goździków

1 łyżka stołowa czerwonej mielonej papryki

1 łyżka stołowa ziela angielskiego

2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

1 łyżka różowej soli peklowanej

2 łyżki stołowe sproszkowanego czosnku

2 łyżki stołowe mielonego imbiru

2 łyżki stołowe proszku cebulowego

1 szklanka granulowanego cukru

1 szklanka soli koszernej

1 galon wody

1 galon lodu

Pocierać:

Gorczyca żółta jako spoiwo

2 łyżki stołowe zmielonych nasion kolendry

2 łyżki stołowe zmielonego czarnego pieprzu

Preparation

Do litra wrzącej wody dodać wszystkie przyprawy do marynowania, dobrze wymieszać i gotować przez 5 minut.

W odpowiednio dużej misce zalej lód solanką marynującą, dobrze mieszając, aż ostygnie, dodaj pastrami pod płaską pokrywką i wstaw do lodówki na 5 dni.

Po zakończeniu marynowania wyjmij pastrami z solanki, dokładnie spłucz, osusz i posmaruj odpowiednią ilością żółtej musztardy do natarcia.

Natrzyj mieszkanie wystarczającą ilością pokruszonych nasion kolendry i czarnego pieprzu.

Doprowadź wędzarnię do 121,1°C i umieść pastrami płasko na środkowej półce na 4 godziny, używając biszkietów hikorowych.

Po upływie 4 godzin zawiń pastrami podwójnie w folię aluminiową i włóż ponownie do wędzarni o temperaturze 137,8°C na 4 godziny (w tym czasie nie potrzeba już wędzić), aż temperatura wewnętrzna wyniesie około 96,1°C i osiągnie Osiągnięto 210 F (98,9 C).

Włóż do domu, przykryj na około godzinę przed podaniem i ciesz się smakiem.

Amerykański orzech biały
 Drewno

Hickory Bisquettes dla palaczy Bradley

Mocny i słodki smak Hickory Bisquettes sprawia, że jest to jedno z najpopularniejszych gatunków drewna do wędzenia, a szczególnie dobrze komponuje się z drobiem, wołowiną, wieprzowiną, dziczyzną, ptastwem wodnym, orzechami i serem.

Shop Now