Smoked Jerky Buffet Recipe

Wędzony Szarpany Przepis na bufet



Aby ten wędzony szarpany bufet wypróbowałem trzy przepisy, które okazały się świetne. Przepisy początkowo pochodziły z „Just Jerky”, ale przeprowadziłem niewielkie modyfikacje niektórych z nich. Wszystkie te przepisy dotyczą 2 funtów pasków mięsnych. Użyłem wołowiny, ale jestem pewien, że jelenie lub łosia działałyby dobrze. Niech marynada usiąść przez co najmniej 20 minut przed dodaniem mięsa. Marynowałem je przez całą noc, w lodówce przez około 10 godzin. Uderzyłem ich 3 godzinami specjalnej mieszanki. Użyłem pieczeni dwóch ramion i funky w kształcie kruków. Cała wołowina Angus.

Ingredients

Użyj pieczeni na ramię, ja wolę wołowinę Angus, ale pasuje też do jelenia czy łosia. Każda marynata wystarczy na 2 funty mięsa.

Teriyaki Jerky:

1 szklanka sosu do gotowania Yoshidy

1 łyżeczka mielonego czosnku

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Jerky Dziadka:

1 ½ szklanki sosu sojowego

2 łyżki brązowego cukru

1 łyżeczka mielonego czosnku

1 łyżeczka startego imbiru

1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Pikantny Jerke:

1 szklanka sosu sojowego

2 łyżeczki płatków ostrej papryki

1 łyżeczka wędzonej papryki

2 ząbki posiekanego czosnku

2 łyżeczki posiekanego świeżego czosnku

3 łyżki prawdziwego syropu klonowego

Preparation

Przed dodaniem mięsa odstaw marynatę na około 20 minut.

Całość marynujemy przez noc w lodówce na około 10 godzin.

Do podgrzanego Bradleya zaczęto dymić, gdy ciepło wróciło do 150°F (65,6°C) i utrzymywano temperaturę w zakresie 165–170°F (73,9–76,7°C), aż suszone mięso było suche, ale elastyczne.

Pozostawiłem odpowietrznik całkowicie otwarty i uruchomiłem go bez wody w misce.

Wędź je przez 3 godziny, używając Bisquettes Special Blend.

Specjalny
Mieszanka

Specjalna mieszanka bisquettes dla palaczy Bradley

Specjalnie stworzony, aby nadać wyrazisty smak każdemu daniu i dobrze komponuje się z drobiem, rybami, owocami morza, wołowiną, wieprzowiną, jagnięciną, dziczyzną i ptastwem wodnym.

Shop Now