Reverse Seared Steak

Odwrócone obrobione Steak

Dan Shahin

Proces odwróconego obsmażania jest naprawdę prosty.

Ingredients

Podwójne steki – my użyliśmy polędwicy wołowej, ale w tym przepisie steki Ribeye również świetnie się sprawdzają. Każdy o grubości min. 1,5 cala

2 łyżeczki soli morskiej na stek

1 łyżeczka grubo mielonego czarnego pieprzu

Preparation

W przypadku tego przepisu niezbędny jest termometr z sondą do mięsa.

METODA:

Posyp solą steki z obu stron i umieść je na drucianej kratce w lodówce na 1-2 godziny.

Ustaw wędzarnię na 110°C i włącz funkcję wędzenia. Użyliśmy Bisquettes o smaku wiśniowym, ale możesz użyć dowolnego bisquettes, jaki chcesz.

Nałóż pieprz na steki, a następnie połóż je na wędzarni.

Pozostawić do wędzenia na około 1 godzinę, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 51°C.

Wyjmij steki z wędzarni. Odłóż je w ciepłe miejsce.

Przygotuj się do smażenia steków. Można to zrobić na gorącej żeliwnej patelni na płycie kuchennej lub nad ogniem na grillu.

Stek smaż na patelni przez około 2-3 minuty z każdej strony. Szukasz ładnego koloru steku i podniesienia go o kilka ostatnich stopni.

Gdy stek osiągnie temperaturę 55°C, będzie idealny, średnio wysmażony. Podawaj natychmiast z wybranymi dodatkami.

wiśnia
 Drewno

Bisquettes wiśniowe dla palaczy Bradley

Cherry Bisquettes zapewniają łagodny, słodki i owocowy aromat, idealny do wędzenia drobiu, ryb, owoców morza, wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, ptactwa wodnego, warzyw i serów.

Shop Now