Maple Glazed Smoked Ham Recipe

Wędzony Szynka klonowa Przepis



Wędzony przepis na szynkę klonową jest idealny w użyciu, gdy chcesz dodać specjalny akcent do świątecznej pieczonej szynki! Najbardziej niesamowita glazura z zapachem klonu i nutą musztardy i przypraw, aby nigdy więcej nie chcesz prostej szynki.

Ingredients

6 do 7 kg (12 do 14 funtów) szynki, ugotowanej, gotowej do spożycia

Pasta:

30 ml (2 łyżki) musztardy Dijon, syropu klonowego i mielonego czarnego pieprzu

15 ml (1 łyżka stołowa) oleju roślinnego, octu jabłkowego, cebuli w proszku, papryki i 10 ml (2 łyżeczki) grubej soli

Preparation

Glazura:

180 ml (⅔ c) syropu klonowego

90 ml (⅓ c) bourbona

45 ml (3 łyżki) musztardy Dijon

Dzień przed planowanym podaniem szynki natnij tłustą stronę szynki szerokimi, krzyżującymi się nacięciami o głębokości od 0,6 cm do 1,2 cm (¼′ do ½′).

Połącz składniki pasty w małej misce.

Nałóż pastę równomiernie na całą szynkę.

Przykryj plastikową folią i wstaw do lodówki na noc.

Wyjąć szynkę z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej na około 45 minut.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 105°C do 120°C (220°F do 250°F).

Używając biszkietów o smaku klonowym, wędz/gotuj szynkę przez około 5 do 6 godzin, w zależności od ilości aromatu wędzonego, jaki chcesz nadać szynce.

Składniki glazury wymieszać w małym rondlu i gotować na małym ogniu przez 15 minut. W ciągu ostatniej godziny gotowania posmaruj szynkę glazurą kilka razy.

Służyć:

Przed pokrojeniem szynkę odstaw na 15 minut.

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now