Mexican Smoked Carrot and Corn Soup

Meksykańskie wędzone Marchewka i kukurydza zupa



Letnia zupa? Absolutnie! Lżejsze na talii dla tego boda na plaży, łatwiej w umysłach dla zabójczego łatwego przepisu! W której drogi na plażę?! Podążaj za facetem jedzącym zupę!

Ingredients

2 funty marchewki – obranej i pokrojonej na kawałki wielkości kciuka

½ czerwonej cebuli - duże krążki

½ białej cebuli - duże krążki

3 ząbki czosnku

1 Kolba kukurydzy - łuskana

4 szklanki bulionu warzywnego

1 łyżka kurkumy

Sól i pieprz

1 papryka Guajillo – usunięta łodyga

½ łyżeczki kminku w proszku

1 Chili z sosem Adobo

1 łyżeczka oregano

½ szklanki wody

    Garnirunek:

     Pokruszone chipsy tortilla

    Kwaśna śmietana

    Plasterki marchewki

    kukurydza

    Pietruszka

    Biała cebula

    Awokado

    Preparation

    Załaduj wędzarnię Bradley Bisquettes z chili i kminkiem i rozgrzej do 270°F (132.2°C). Weź pierwszych 5 składników, przygotuj je i umieść na stojaku. Gdy wędzarnia osiągnie odpowiednią temperaturę, umieść stojaki i wędź w proporcji 1 do 1½ godziny, w zależności od poziomu dymu, jaki chcesz uzyskać na warzywie!

    W garnku dodaj wszystko oprócz ½ szklanki wody. Doprowadź do lekkiego zagotowania. Gdy warzywa przestaną się dymić, wyjmij je z wędzarni i dodaj do garnka wraz ze wszystkim innym. Gotuj, aż marchewka zmięknie (około 30 minut). Zdjąć z kuchenki i pozostawić do ostygnięcia.

    Dodaj wszystko do blendera i zmiksuj. Jeśli chcesz uzyskać wyjątkowo gładką zupę, przecedź ją przez sitko o drobnych oczkach i ponownie zmiksuj. Jeśli zupa jest dla Was za gęsta, można dodać odrobinę wody. Udekoruj, co chcesz i podawaj!

    Przepis autorstwa: Cory Walby – Kuchnia testowa w sobotni wieczór

    Chili Kminek
    Mieszanka

    Bisquettes Chilli Cummin dla Bradley Smoker

    Bisquettes Chili Cumin nadają potrawom ciepły, wędzony smak i odrobinę kopa. Dobrze komponuje się z wołowiną, wieprzowiną, drobiem i warzywami.

    Shop Now