How To Make Salt-Crust Baked Potatoes

Jak zrobić skorupę solną Pieczone ziemniaki



To może być podstawowe, ale to nic innego! Proste i łatwe do wykonania przystawki, które jest chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku.

Ingredients

6 Rude ziemniaki

1 łyżka soli koszernej

3 łyżki oleju rzepakowego

Masło

Kawałki bekonu

Preparation

Do dużej miski włóż wcześniej oczyszczone i pokrojone w plasterki ziemniaki i posmaruj je olejem rzepakowym. Następnie obficie posyp solą.

Ustaw wędzarnię na 160°C i rozgrzej ją przez 15 minut.

Ziemniaki ułożyć na ruszcie i wędzić przez 60-75 minut lub do momentu, aż będą miękkie w środku (sprawdzić widelcem). Do tego przepisu możesz użyć bisquettes mesquite.

Podawaj z ulubionymi dodatkami. Polecamy kawałki masła i boczku!

Mesquite
 Drewno

Bisquettes Mesquite dla palaczy Bradley

Jako najmocniejszy z gatunków wędzonych, doskonale uzupełnia bogate mięsa, takie jak stek, kaczka i jagnięcina, swoim mocniejszym, nieco słodszym i delikatniejszym niż Hikora smakiem.

Shop Now