Seafood Salad with Cold Smoked Mussels

Sałatka z owoców morza z Małże wędzone na zimno

Sandra Tate

Mieszana sałatka z owocami morza jest czymkolwiek chcesz, wybierz owoce morza, które osobiście lubisz spośród ulubionych skorupiaków, krewetek, kałamarnic i homarów i lekko zmieszaj z dobrą oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i garścią liści sałatki i ziół.

Ingredients

Preparation

Aby dodać dodatkowej nuty smakowej do mieszanki, wybierz jeden lub dwa produkty, które chcesz krótko wędzić na zimno. Ja osobiście uwielbiam lekko wędzone małże ale równie dobrze możesz cieszyć się wędzeniem na zimno krewetki Lub kałamarnica tam dzwoni.

Zasadą jest wstępne ugotowanie owoców morza, które chcesz wędzić.

Dla krewetek prawdopodobnie najłatwiej jest je kupić w całości i gotowe, ugotowane.

Kałamarnica Kupowałbym oczyszczone przez mojego handlarza rybami, a następnie przygotowywałbym je, krojąc w pierścienie i gotując przez 3 minuty we wrzącej wodzie, a następnie odcedzając i odświeżając zimną wodą.

Po przygotowaniu można palić dowolne z nich tą samą dyskretną metodą.

Na małże, opłucz energicznie w zimnej wodzie, aby żywe małże się zamknęły.

Odrzuć te, które nie chcą się zamknąć i odetnij brodę tym, które to robią.

Zeskrob także pąkle z muszli, a następnie umieść je na patelni z grubym dnem i szczelnie przylegającą pokrywką i gotuj na dużym ogniu, od czasu do czasu potrząsając, aż się otworzą. Skończyli.

Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia na kratce Bradley, najlepiej w skorupkach, aby nie wypadały.

Ustaw wędzarnię Bradley z nasadką do zimnego dymu i kilka bisquettes Maple w stosie i poczekaj, aż szafka wypełni się dymem, a górny otwór wentylacyjny zostanie zamknięty.

Wędź małże przez zaledwie 10 minut, aby zachować równowagę pomiędzy smakiem dymu i słodkiego mięsa małży.

Klon
 Drewno

Bisquettes klonowy dla palaczy Bradley

Dzięki lekko wędzonemu, słodkiemu i subtelnemu smakowi Maple Bisquettes doskonale nadają się do wędzenia indyków oraz wzmacniania smaku drobiu i ptactwa łownego.

Shop Now