Wędzony Czosnek



Jem dużo czosnku, a jednym z moich ulubionych sposobów przygotowania czosnku jest pieczenie go. Ale kiedy chcę podać danie takie jak tłuczone ziemniaki lub mój ulubiony przepis na zupę, trochę dodatkowy czynnik mniam dodaj wędzony czosnek.

Ingredients

Ząbki czosnku

½ łyżeczki oliwy z oliwek na każdy ząbek

¼ łyżeczki soli morskiej na każdy ząbek

Odetnij około ¼ cala każdej główki goździka, skrop oliwą z oliwek i dodaj sól.

Preparation

Gorący dym:

Włóż je do foliowego pojemnika, a następnie do wędzarni.

Zimny dym:

Odetnij około ¼ cala z każdej główki goździka.

Weź wycięte blaty, zrób kieszonkę z folii, wlej do nich odrobinę oliwy z oliwek i włóż całość do wędzarni.