Wędzony diabelski Indyk Jajka



Prawdopodobnie jesteś przyzwyczajony do jaj diabelskich z kurczaka, ale proces jest prawie taki sam w przypadku jaj z indyka. Spodziewaj się tylko, że niektóre z nich nie będą doskonałe. Żółko z indyka są duże i zwykle siedzą po jednej stronie białych podczas parowania.

Ingredients

4 jaja indycze

1 łyżka musztardy

1/4 szklanki majonez

Gałka muszkatołowa lub odrobina sproszkowanej papryki

Preparation

Jajka indycze gotuj na parze przez 20 minut. (dzięki temu świeże jajka dowolnego rodzaju najłatwiej obrać)

Pozostaw jaja indycze do ostygnięcia w zimnej wodzie na około godzinę.

Jajka indycze obrać i przechowywać w lodówce do 24 godzin.

Rozgrzej wędzarnię w temperaturze 220 F, używając dowolnego smaku bisquettes Bradley

Wędzić jajka indycze w całości przez 25 – 30 minut. Dłużej możesz skończyć z gumowatymi jajkami. W międzyczasie wymieszaj musztardę, majonez i dla urozmaicenia możesz dodać odrobinę pikantnego dressingu lub kremowego ogórka.

Wędzone jaja indycze ponownie włóż do lodówki na noc lub na kilka godzin przed pokrojeniem jajek.

Jajka indycze przekrój wzdłuż na pół i wyjmij żółtka do miski.

Kiedy już wszystkie żółtka zostaną zebrane (a kilka jajek może nie być idealnych, ponieważ żółtka indycze są duże i podczas gotowania na parze zwykle osiadają po jednej stronie białek), możesz dodać swoją mieszankę.

Dobrze wymieszaj, a następnie włóż z powrotem jajka i posyp szczyptą papryki lub gałki muszkatołowej i/lub szczypiorkiem, w zależności od preferowanego smaku.

Istnieje wiele opcji, jeśli chodzi o diabelskie jajka, mam nadzieję, że skorzystasz z tego przepisu i zrobisz go według własnego uznania.

Autor: Amanda Lynn Mayhew