Buffalo-Style Hickory Smoked Wings Recipe

Style w stylu Buffalo Hickory wędzone skrzydła



To ta pora miesiąca, kiedy wypuszczamy serię przepisów Bradley Smoker. W tym miesiącu TED pokazuje nam, jak palić skrzydła wędzone hikory (w stylu Buffalo). Wygląda pysznie, jak widać z poniższego filmu! Dzięki naszemu wspaniałemu szefowi kuchni Tedowi czytnikowi za wideo!

Cieszyć się!

Ingredients

2 stojaki na wędzarnie Bradley

1 butelka piwa

1/2 szklanki ostrego sosu chili Chipotle

4-5 funtów całe skrzydełka z kurczaka jumbo (3 sztuki skrzydełka, podudzia i końcówki), około 30 sztuk

6 łyżek znanej na całym świecie przyprawy BBQ Bone Dust™ firmy Ted's

1 strzykawka do wstrzykiwań

1/2 szklanki ostrego sosu Chipotle Chipotle

1/4 szklanki słynnego na całym świecie BBQ Crazy Canuck Sticky Chicken and Rib Sos Ted's

2-3 gałki masła

1/2 – 1 szklanka pokruszonego sera pleśniowego

1 łodyga selera, drobno posiekana

2 zielone cebule, drobno posiekane

Preparation

Kroki gotowania:

Otwórz puszkę lub butelkę ulubionego piwa i wlej je do dużej szklanki. Mieszaj łyżką, aby usunąć część bąbelków. Wskazówka: Im mniej nasycenia, tym łatwiej jest wstrzyknąć piwo do mięs.

Wlać 1/2 szklanki ostrego sosu chili chipotle; Najbardziej lubię markę Tabasco. Wymieszaj i odłóż na bok.

Włóż skrzydełka kurczaka do dużej miski. Dopraw przyprawą Bone Dust™ BBQ i wymieszaj, aby równomiernie się nią pokryła.

Wziąć strzykawkę do wstrzykiwań i zassać taką ilość mieszaniny piwa i ostrego sosu chipotle, aby wypełnić strzykawkę. Wstrzyknij niewielką ilość preparatu do każdego skrzydełka kurczaka, napełniając strzykawkę w razie potrzeby, aż do wstrzyknięcia wszystkich skrzydełek. Ułożyć równą warstwą na 2 stojakach wędzarniczych.

Teraz zaczyna się zabawa:

Rozgrzej wędzarnię zgodnie z instrukcjami producenta, ustawiając temperaturę wędzenia na 220°F, używając Hickory Bisquettes, aby uzyskać aromat dymu.

Umieścić w wędzarni. Następnie włóż sondę termometru w środek jednego dużego skrzydła. Zamknij drzwi i ustaw temperaturę wewnętrzną na 160-170°F, aż do całkowitego ugotowania.

Powinno to zająć około 1 1/2 – 2 godzin lub dłużej, jeśli chcesz, żeby były bardziej chrupiące.

Podczas gdy skrzydełka się dymią, umyj i osusz dużą miskę. Odłożyć na bok.

Gdy skrzydełka będą już całkowicie ugotowane, wilgotne, soczyste i delikatne, włóż je do dużej, oczyszczonej miski. Skropić skrzydełka ostrym sosem chili chipotle, sosem BBQ, masłem, serem pleśniowym, selerem i zieloną cebulą. Dobrze wymieszaj, aby wszystko się połączyło, masło się roztopiło, a ser pleśniowy się roztopił.

Natychmiast podawaj.