Hot Smoked Chicken Wings

Gorące Skrzydełka kurczaka wędzone

Dan Shahin

Ingredients

Skrzydełka kurczaka

Sucha solanka:

2 łyżki soli morskiej

1 łyżka miękkiego brązowego cukru

4 gałązki tymianku lub tymianku cytrynowego, liście usunięte

1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

1 łyżeczka czosnku w proszku

1 łyżeczka papryki

1 łyżeczka proszku cebulowego

1 cytryna, starta ze skórką

Preparation

Metoda:

Połącz wszystkie suche składniki solanki w moździerzu lub młynku do przypraw i zmiel na drobny proszek. Dokładnie wetrzyj mieszaninę suchej solanki w skrzydełka kurczaka, upewniając się, że są dobrze przykryte. Połóż skrzydełka na stojaku na tacy, aby wypuścić sok i pozostaw w lodówce bez przykrycia na 1-4 godziny.

Poklep skrzydełka kurczaka papierem kuchennym, usuwając jak najwięcej wilgoci – im bardziej sucha będzie skóra, tym będzie bardziej chrupiąca.

Ustaw wędzarnię na 110°C i po osiągnięciu tej temperatury włącz dym. Do skrzydełek z kurczaka używamy bisquettes z drewna Hickory, ale możesz użyć dowolnego Bisquettes Bradley Flavour Bisquette, jaki chcesz.

Włóż skrzydełka z kurczaka do wędzarni z tacą na ruszcie poniżej, aby zebrać ewentualny sok i sok, a następnie wędź przez 1,5–2 godziny, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 75°C.