Smoked Chicken and Portobello Mushrooms Recipe

Wędzone Kurczak Przepis na grzyby Portabello



Doświadcz pikantnej rozkoszy z naszym wędzonym przepisem grzybów z kurczaka i portobello.

Ingredients

4 połówki piersi kurczaka bez kości/skórki

2 grzyby Portabello

30 ml (2 łyżki) oliwy z oliwek

10 ml (2 łyżeczki) sproszkowanego czosnku, sproszkowanej cebuli, suszonej bazylii

1 Ml (¼ łyżeczki) mielonego czarnego pieprzu

Preparation

Piersi z kurczaka i grzyby posmaruj oliwą z oliwek.

Wymieszaj proszek czosnkowy, proszek cebulowy, suszoną bazylię i czarny pieprz i posyp piersi kurczaka.

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do temperatury od 105°C do 120°C (220°F do 250°F).

Umieścić piersi z kurczaka na stojakach wędzarniczych i wędzić/gotować biszkoptami o smaku orzecha pekan przez około 40 minut.

Umieść grzyby w wędzarni razem z kurczakiem i wędź/gotuj przez dodatkowe 40 do 60 minut, upewniając się, że piersi kurczaka są ugotowane.

Służyć:

Smaż posiekaną, średniej wielkości cukinię w 15 ml (1 łyżka stołowa) oliwy z oliwek przez około 5 minut.

Dodać 2 lub 3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, 6 przekrojonych na połówki pomidorków koktajlowych, 125 ml (½ szklanki) posiekanej cebuli, 60 ml (¼ szklanki) posiekanej świeżej bazylii i smażyć kolejne 3 minuty.

Podawać z kurczakiem, pokrojonymi w plasterki grzybami i posypać świeżo startym parmezanem.