Smoking Moroccan chicken wings

Wędzony marokański przyprawiony Skrzydełka kurczaka Przepis



Szukasz piątkowego wieczoru na przekąski? To wędzone marokańskie skrzydła z kurczaka przyprawione uderzą w miejsce.

Ingredients

2 funty skrzydełek z kurczaka

1 łyżeczka mielonego kminku

1 łyżeczka mielonej kolendry

1 łyżeczka papryki

½ łyżeczki mielonego kardamonu

½ łyżeczki mielonego cynamonu

½ łyżeczki mielonych goździków

½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

¼ łyżeczki pieprzu cayenne

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka cukru białego

Preparation

Każde skrzydełko kurczaka pokroić na trzy części: podudzie, część środkową i czubek. Odrzuć końcówki skrzydełek, a resztę umieść w dużej misce.

Przygotuj nacieranie marokańskie, mieszając kminek, kolendrę, paprykę, mielony kardamon, mielony cynamon, mielone goździki, mieloną gałkę muszkatołową, pieprz cayenne, sól i cukier. Obsyp skrzydełka przyprawą, tak aby były równomiernie nią pokryte.

Ustaw wędzarnię na 250°F, używając wybranych drewnianych biszkietów.

Połóż skrzydełka na stojaku wędzarni i wędź przez 2 – 2,5 godziny lub do momentu, aż będą ugotowane.

Wyjmij skrzydełka z wędzarni i podawaj.