Smoked High Roller Recipe

Wędzony Wysoki wałek Przepis



Moja żona czasami mówi, że mój gen „za dużo” rozlewa się. Czasami ma rację. Mniej znaczy więcej. Ale czasami w rzadkich przypadkach „za dużo” nigdy nie wystarczy. I kochanie, to jest to. Ten wypchany kurczak ma prawie wszystko i wszystko, co można sobie wyobrazić. Ten kurczak ma idealną mieszankę słodkiego grilla miodu, sera śmietankowego i pikantnych smaków papryki i szpinaku. Jasne, ten przepis wydaje się dużo; i to jest. Ale w najlepszy możliwy sposób. Jeśli szukasz zbyt dużo, daj to wir.

Ingredients

1 kg piersi z kurczaka bez kości

½ bloku serka śmietankowego

4 Mini słodkie papryczki

1 szklanka liści szpinaku

3 sztuki mozzarelli zawinięte w prosciutto

Brzoskwiniowa glazura z jalapeno (Kos'Mos BBQ)

Suchy środek pszczeli zabójca miodu (Kos'Mos BBQ)

2 łyżki masła

Użyte wyposażenie:

P10 Bradley Palacz

Składany stół Bradley Smoker

Nieprzywierające maty silikonowe do palenia Bradley

Narzędzia Bradleya Smokera

Trio timesticków Thermoworks

Thermoworks thermapen jeden

Ustawienie palacza Bradley:

Czas gotowania: 120 minut

Temperatura: 226°F (107.8°C)

Drewno: Piwo

Czas palenia: 120 minut

Preparation

Ustaw Bradley Smoker na ustawienia wymienione powyżej.

Pokrój słodką paprykę i liście szpinaku na małe kawałki (na tyle małe, aby napełnić pierś kurczaka).

Serek śmietankowy pokroić w długie paski i odłożyć.

Ostrożnie nakrój pierś kurczaka, tworząc kieszeń, w której będzie miejsce na farsz.

Nafaszeruj kurczaka słodką papryką, liśćmi szpinaku, serkiem śmietankowym, szynką prosciutto zawiniętą w mozzarellę i przykryj przyprawami.

Włóż do wędzarki Bradley na 2 godziny lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 165°C°F (73.9°C). Zdejmij z wędzarni i umieść kurczaka na żelaznej patelni. Wlać  filiżankę Jalapeno Peach Glaze na mięso i dodaj 2 łyżki masła na patelnię dla smaku. Włóż ponownie do wędzarni na kolejne 5 minut.

Pokrój i ciesz się!

Przepis autorstwa: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa – Moodie Smakosz Tulsa