Smoked Drunk Chicken Jerky Recipe

Wędzony Pijany kurczak Joterky przepis



Do tego wędzonego pijanego kurczaka użyłem 5 funtów piersi z kurczaka bez kości/bez skóry. Przepis dotyczy 1 funta, ale możesz podwoić kwoty. Suche przy 140-150 F (60-70 ° C) od 12 godzin do całego dnia, aż do zakończenia. To, czego nie chcesz zobaczyć, to lekkie plamy u kurczaka. Oznacza to, że to nie zostało zrobione. Przez cały czas szukasz spójnego ciemnego koloru. Możesz pokroić szersze części w paski. Spróbuj doprowadzić ich do grubości 1/4 ″ lub tylko odrobinę. Jeśli użyjesz Reveo, trzymaj czas upadku do 10 minut lub będziesz miał szarpnięć kurczaka pemmicana. Możesz włożyć bęben Reveo w lodówce i wstrząsnąć co kilka godzin.

Joterk z kurczaka będzie wyglądał, poczuć się i smakuje inaczej niż wołowina, dziczyzna lub szarpnięcie wieprzowiny. Staje się trochę krucha.

Ingredients

1 funt kurczaka (lub dowolne całe mięso mięśniowe)

¼ szklanki piwa (do wyboru)

¼ szklanki teriyaki

¼ szklanki tequili (do wyboru)

¼ szklanki soi

½ szklanki wina (do wyboru)

1 łyżka aromatu dymnego (jeśli używasz suszarki)

Sól i pieprz według własnych upodobań

Sos ostry ⅛

Łyżeczka kuracji nr 1 (jeśli robisz 5 funtów, użyj 1 płaskiej łyżeczki)

Akcent 1 T (opcja)

Preparation

Oczyść kurczaka ze wszystkich błon, ścięgien i tłuszczu.

Pokrój suszone paski i pozostaw mięso w marynacie na 8 godzin lub na noc w plastikowym pojemniku przykrytym w lodówce.

Idę do kopalni Reveo na 10 minut.

Wyjmij mięso i połóż je na siatkowych stojakach, poczekaj, aż trochę wyschnie, a następnie przejdź bezpośrednio do suszarki.

Suszyć w temperaturze 140-150°F (60-70°C) przez od 12 godzin do całego dnia, aż do zakończenia. To, czego nie chcesz widzieć, to jasne plamy na kurczaku. Oznacza to, że nie zostało to zrobione. Szukasz spójnego ciemnego koloru w całym pomieszczeniu.