Grilled peaches on a BBQ

Wędzony Grillowane Brzoskwinie z bitą śmietaną z bourbonem



Wiele osób zaczyna mówić w październiku „Ach. Grillowanie i sezon palenia się skończył”… Cóż, to tylko wtedy, gdy widzisz szkło na wpół puste! Przez cały rok my tutaj na West Coast Grill i Food Dym! I nie ma składnika, który nie dotknął mojego grilla, mogę ci powiedzieć.

Pod względem grillowania zawsze fajnie jest próbować nowych rzeczy. Teraz, jeśli jesteś na rynku, aby spróbować czegoś nowego w grillu, wypróbuj grillowane brzoskwinie! To jest takie smaczne. Łatwy do zrobienia i na pewno będzie deserem podlewnym! Dodaj na wierzchu trochę bitej śmietany z przyprawy bourbon, a masz naprawdę dobrą ucztę!

Ingredients

 3-5 brzoskwiń

1 łyżka oleju roślinnego

1 szklanka śmietany do ubijania

½ łyżeczki cynamonu

¼ łyżeczki gałki muszkatołowej

2 łyżki cukru pudru (cukier puder)

2 łyżki bourbona

¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego

Preparation

Brzoskwinie przekrój na pół i usuń pestki, posmaruj olejem od strony miąższu.

Grilluj brzoskwinie przez około 5 minut lub do momentu, aż będą ciepłe i lekko zwęglone.

Ubij śmietanę, cynamon i gałkę muszkatołową w mikserze, aż masa będzie miękka.

Stopniowo dodawaj cukier i ubijaj, aż masa będzie sztywna.

Dodaj bourbon i wanilię.

Nałóż bitą śmietanę z przyprawionym bourbonem na środek brzoskwiń i natychmiast podawaj.

Autor: Lena Clayton