Smoked Bananas Recipe

Wędzony Banany Przepis



Rozkoszuj się pysznym i zdrowym deserem tym wędzonym przepisem bananowym! Miód, sok z cytryny, cynamon i migdały dodają smaku wędzonych połówek bananów, które są idealne, jeleczone lodami waniliowymi, kremem do bicia lub jogurtu waniliowego.

Ingredients

4 Banany nieobrane przekroić wzdłuż na pół

20 ml (4 łyżeczki) płynnego miodu

20 ml (4 łyżeczki) soku z cytryny

5 ml (1 łyżeczka) mielonego cynamonu

60 ml (4 łyżki) posiekanych migdałów

Olej do gotowania

Preparation

Metoda palenia:

Rozgrzej wędzarnię Bradley do 100°C (200°F).

Połóż nieobrane połówki bananów na stojakach w wędzarni i wędź/gotowaj biszkiety o smaku wiśniowym przez około 30 minut.

Wyjmij banany z wędzarni.

Usuń skórkę z bananów i ułóż je na natłuszczonej blasze do pieczenia.

Rozprowadź 3 ml (½ łyżeczki) miodu i soku z cytryny na każdą połówkę banana wraz z 1 ml ( łyżeczki) cynamonu i 8 ml (½ łyżka) migdałów.

Umieścić pod grillem w tradycyjnym piekarniku na około 5 minut, aż uzyska złoty kolor.

Służyć:

Podawać na ciepło z opcjonalnymi lodami waniliowymi, bitą śmietaną lub jogurtem waniliowym jako polewą.