Smoked Peach Cobbler Recipe

Wędzony Peach Cobbler Przepis



Pali najmłodsze brzoskwinie, łatwy sposób. Jeśli nigdy nie miałeś wędzonych brzoskwini, nie wiesz, czego brakuje!

Ingredients

6 brzoskwiń

1 szklanka wiórków kokosowych

1 szklanka mąki owsianej

⅔ szklanki mąki migdałowej

⅛ łyżeczki sody oczyszczonej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka wanilii

¼ szklanki masła

¼ szklanki miodu

2 jajka

brązowy cukier

Preparation

Przekrój na pół i wypestkuj brzoskwinie.

Połóż brzoskwinie na trzech stojakach i wędź je w temperaturze 20°C z ulubionym smakiem bisquette. Umieszczając brzoskwinie na osobnych stojakach, możesz zmieniać czas wędzenia, aby określić, jak bardzo lubisz brzoskwinie. Pozostaw pierwszy stojak w wędzarni na 30 minut. Drugi stojak na godzinę. I trzeci przez pełną 1 godzinę i 40 minut.

Przygotuj szewc, najpierw roztapiając masło i miód. W osobnej misce dodaj suche składniki i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj jajka, wanilię oraz mieszankę masła i miodu.

Usuń wędzone brzoskwinie i dodaj 1 łyżkę ciasta szewskiego w miejscu, gdzie znajdowały się pestki brzoskwiń. Posypać brązowym cukrem.

Włóż wszystkie brzoskwinie z polewą szewską z powrotem do wędzarni na 75–90 minut w temperaturze 100°C – tym razem bez dymu.

Podawać z lodami.

Przepis autorstwa: Palę z Joe