Pumpkin Bread Pudding

Wędzony Dyniowy Pudding Chlebowy Przepis



Klasyczny na nowo! Nie możesz sobie wyobrazić, jak dobry jest ten deser. Wspaniale jest, gdy podajesz go gorąco lub zimno z karmelowym sosem i cukrem pudrem.

Ingredients

1 Bochenek chrupiącego białego chleba, pokrojony w kostkę

1 ½ szklanki mleka

1 szklanka puree z dyni

¼ szklanki syropu klonowego

¼ szklanki brązowego cukru

1 jajko

2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

1 ½ łyżeczki cynamonu

½ łyżeczki imbiru

½ łyżeczki gałki muszkatołowej

¼ łyżeczki ziela angielskiego

⅛ łyżeczki mielonych goździków

¼ łyżeczki soli

Bisquettes o smaku Bradleya – jabłkowy

Do dekoracji (opcjonalnie):

Sos karmelowy

Cukier cukierników

Preparation

Chleb pokroić w małą kostkę i włożyć do dużej miski.

Wszystkie składniki oprócz chleba wymieszać.

Ciasto wylać na chleb.

Odstawiamy na 5-10 minut, aż płyn zostanie wchłonięty przez chleb.

Rozgrzej wędzarnię do 250°F z ciastkami o smaku jabłkowym.

Rozdzielić pomiędzy 4 małe ceramiczne talerze i wędzić przez 40 minut do godziny lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek będzie czysta.

Wyjmij z wędzarni i podawaj z sosem karmelowym i cukrem pudrem (opcjonalnie).

Przepis: Lena Clayton