Why You Should Use Bradley Bisquettes To Smoke Food

Dlaczego Warto Stosować Bradley Bisquettes Do palenia żywności

Posted on: January 13, 2023



Wybór idealnego drewna, który ma być używany, gdy palenie żywności w palącym może być procesem daunkowym.

Wybór idealnego drewna do palenia w wędzarni może być trudnym procesem.

Dlaczego Bradley Bisquettes

Bisquettes Bradley to wyjątkowy sposób na dodanie pysznego smaku wędzonego jedzenia do wędzarni Bradley. Wykonane są z naturalnego drewna liściastego lub owocowego, bez dodawania jakichkolwiek szkodliwych dodatków lub innych chemikaliów. Dzięki temu wytwarzają czystszy dym, który nadaje potrawom naturalny, wędzony posmak. The Bradley Bisquettes są również dostępne w wielu smakach w zależności od użytego drewna.

Dlaczego warto stosować Bradley Bisquettes w swojej wędzarni? Oto niektóre z najważniejszych powodów, dla których klienci uwielbiają nasze biszkiety, ponieważ za każdym razem zapewniają doskonały dym.

  • Wytwarza czysty dym bez żadnych szkodliwych składników, ponieważ w procesach produkcyjnych nie dodaje się żadnych substancji chemicznych.
  • Pali się przez dłuższy czas, co czyni je tańszymi, ponieważ podczas całej sesji palenia będziesz potrzebować mniej biszkietów. Jeden biszkiet pali się około 20 minut. Ponadto utrzymuje konsekwentne palenie podczas całego procesu wędzenia. Ponieważ czas spalania jest stały, ułatwia to utrzymanie kontroli temperatury.
  • Biszkiety dostępne są w kilkudziesięciu smakach, w zależności od użytego drewna. Możesz cieszyć się różnorodnymi smakami i eksperymentować z wędzonymi mięsami.
  • Biszkiety Bradley są prasowane w kompaktowych rozmiarach, które można układać jeden na drugim. Nie wymagają dużo miejsca do przechowywania i są wygodne w transporcie. Możesz kupić wszystkie biszkiety potrzebne do dużego wędzenia, nie martwiąc się o miejsce.

Cena ciastek Bradley

Te biszkiety są dostępne w szerokim zakresie cen w zależności od kilku różnych czynników. Czynniki te obejmują liczbę biszkietów w opakowaniu, rodzaj drewna, z którego są wykonane oraz profil smakowy biszkietów.

Ogólnie rzecz biorąc, biszkiety Bradley są tańsze niż wiele rodzajów drewna używanego do wędzenia. Są także tańsze, ponieważ charakteryzują się dłuższym czasem spalania. Na przykład wystarczą trzy biszkiety na godzinę palenia. Kupując na bradleysmoker.com, zapłacisz mniej niż 1,40 dolara za godzinę.

Różne rodzaje drewna do wędzenia żywności

Drewno do palenia występuje zwykle w wielu rozmiarach i kształtach. Oto niektóre inne typy oraz ich zalety i wady:

  • Dzienniki: Stosowane są głównie na palniku patyczkowym. W tym scenariuszu będziesz musiał spalić kłodę na węgiel przed rozpoczęciem procesu wędzenia. Aby wytworzyć odpowiednią ilość dymu i utrzymać tę temperaturę przez dłuższy czas, konieczne będzie osiągnięcie wyższej temperatury. Bardzo trudno jest używać dzienników do palenia i uzyskać spójne wyniki.
  • Kawałki- Innym rodzajem drewna używanego do wędzenia są kawałki drewna. Są szorstkie, mniej więcej wielkości pięści i palą się dość dobrze. Kawałki są łatwiejsze w obróbce niż kłody, ale utrzymanie odpowiedniej ilości ciepła i dymu przez długi czas może być nadal trudne.
  • Frytki-Są mniejsze niż kawałki (mniej więcej wielkości monety). Te kawałki drewna można łatwo znaleźć i szybko spalić. Zrębki drzewne mogą dobrze działać w przypadku krótkiego dymu, ale nie mają wystarczająco jednolitej gęstości i kształtu, aby zapewnić stałe ciepło i dym przez długi czas.
  • Pelety-Pelety drzewne produkowane są z trocin z twardego drewna, które są sprasowane w celu uzyskania zwartej masy. Mają cylindryczny kształt i czasami są dostępne w różnych smakach.

Bradley Bisquettes vs. Pelety

Bradley Bisquettes zostały specjalnie zaprojektowane do pracy u palaczy Bradley. Pelety są również bardzo popularne na rynku. Nasze biszkiety mają pewne podobieństwa do pelletu i pewne istotne różnice.

Podobieństwa

Biszkiety i pellety korzystają z podobnych źródeł energii, co przy wędzeniu żywności.

Poniżej znajduje się kilka ich podobieństw:

  • Drewno prasowane: Zarówno biszkiety, jak i pelety są prasowane, aby zaoszczędzić miejsce. Jednakże nasze biszkiety są specjalnie zaprojektowane tak, aby palić się i wydzielać za każdym razem stałą ilość dymu.
  • Całkowicie naturalny: Zarówno biszkiety, jak i niektóre pellety są wykonane z naturalnych i odnawialnych produktów, które wytwarzają czysty dym. Dzięki temu możesz cieszyć się dymnym smakiem bez szkodliwych substancji chemicznych

Różnice

  • Konsystencja: Biszkiety Bradley zostały specjalnie zaprojektowane, aby zapewnić za każdym razem odpowiednią ilość ciepła i dymu. Ten poziom szczegółowości sprawia, że światowej klasy szefowie kuchni i ekskluzywne hotele korzystają z naszych biszkietów.
  • Smak: Pelety i inne źródła paliwa spalają się na popiół. Popiół ten pozostawia nieprzyjemny posmak w wędzonym mięsie. Nasze biszkiety są zaprojektowane tak, aby gasić zanim spłoną na popiół, dzięki czemu za każdym razem uzyskasz czysty smak dymu.
  • Wymaga mniej miejsca: Zarówno biszkiety, jak i pelety Bradley wymagają mniej miejsca do transportu i przechowywania. Są wygodniejsze do przechowywania na potrzeby licznych sesji wędzenia, nie zajmując przy tym zbyt dużo miejsca. Palacze pelletu spalają od 1 do 3 funtów pelletu na godzinę. Z drugiej strony, mając 3 funty biszkietów (pudełko 120 karatów) możesz wędzarnię palić przez 6 godzin.

Końcowe przemyślenia

Bradley Bisquettes za każdym razem podaruj pyszne wędliny. Są idealnym źródłem paliwa dla Palacz Bradleya i może być również stosowany u innych palaczy.

Tutaj pokazaliśmy, jak biszkiety nadają odpowiedni dymny smak, palą się równomiernie przez dłuższy czas i nie zamieniają się w szkodliwy popiół, jak inne źródła paliwa.

Sprawdź więcej porad i wskazówek dotyczących Bradleya na naszym blogu aby dowiedzieć się, jak przenieść palenie jedzenia na wyższy poziom pysznego.